Συναγερμός για τουλάχιστον 100 περιστατικά Covid-19 σε παιδικές κατασκηνώσεις

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 26 Ιουλίου 2021, 19:35
Συναγερμός για τουλάχιστον 100 περιστατικά Covid-19 σε παιδικές κατασκηνώσεις

Μεγάλη ανησυχία αλλά και φόβο για περαιτέρω εξάπλωση του κορωνοϊού προκαλούν τα ολοένα και αυξανόμενα περιστατικά Covid που προκύπτουν από παιδικές κατασκηνώσεις της χώρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του GRTimes.gr, μόνο τα τελευταία 24ωρα έχουν προκύψει περίπου 100 θετικά περιστατικά σε διάφορες παιδικές κατασκηνώσεις, με τις αρχές να βρίσκονται σε κατάσταση συναγερμού και τις ιχνηλατήσεις να είναι σε πλήρη εξέλιξη.

Ενδεικτικό είναι ότι, σύμφωνα με πληροφορίες, σε μεγάλη παιδική κατασκήνωση που βρίσκεται στην περιοχή της Κασσάνδρας στη Χαλκιδική έχουν προκύψει τουλάχιστον 30 περιστατικά, ενώ στην ίδια περιοχή, σε άλλη κατασκήνωση έχουν εντοπιστεί τέσσερα περιστατικά. Σε κατασκήνωση της Σιθωνίας στη Χαλκιδική, έχουν εντοπιστεί έντεκα θετικά περιστατικά ενώ σε κατασκήνωση της Καβάλας τα περιστατικά έφτασαν τα 19.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες του GRTimes.gr, 23 περιπτώσεις έχουν εντοπιστεί σε παιδική κατασκήνωση της Πίνδου ενώ πέντε θετικές διαγνώσεις έχουν βρεθεί σε κατασκήνωση της Κορινθίας. Ακόμα, σήμερα το μεσημέρι επιβεβαιώθηκαν άλλες δέκα μολύνσεις σε παιδιά τα οποία φιλοξενούνταν στις παραπάνω κατασκηνώσεις.

Την ίδια ώρα, προβληματισμό προκαλεί το γεγονός πως αν και τα παιδιά εισέρχονται στις κατασκηνώσεις με αρνητικά τεστ κορωνοιού και οι επιχειρήσεις εφαρμόζουν αυστηρά μέτρα, σχεδόν καθημερινά εντοπίζονται νέα περιστατικά σε αρκετές κατασκηνώσεις της χώρας. Θυμίζουμε ότι, τα υγειονομικά πρωτόκολλα για τη λειτουργία των κατασκηνώσεων μετά τα περιστατικά που είχαν εντοπιστεί σε πολλές περιπτώσεις κατά την πρώτη περίοδο, έχουν γίνει πολύ πιο αυστηρά, με τους ιδιοκτήτες των επιχειρήσεων να καλούνται να πάρουν επιπλέον μέτρα συνήθως – με δική τους πρωτοβουλία – ώστε να προλαμβάνουν παρόμοιες καταστάσεις και να μειώνεται ο κίνδυνος.

Σημειώνεται ότι, όπως αναφέρουν πηγές στο GRTimes.gr, υπάρχει μεγάλος φόβος πως τα περιστατικά μπορεί να αγγίξουν τις επόμενες ημέρες ακόμα και τα 500 καθώς λόγω της ηλικίας των παιδιών, στα ομαδικά αθλήματα και τα παιχνίδια, είναι ιδιαίτερα δύσκολο να κρατηθούν αποστάσεις και η εξάπλωση είναι ιδιαίτερα γρήγορη. Χαρακτηριστικό είναι ότι κατά πληροφορίες, αρκετά είναι τα περιστατικά που προκύπτουν σε παιδιά που έχουν φύγει από τις κατασκηνώσεις με τους γονείς τους και πηγαίνουν για rapid test σε σημεία που βρίσκονται κινητές μονάδες του ΕΟΔΥ ή ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα.

Πηγή: GRTimes.gr

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 26 Ιουλίου 2021, 20:50