Στο κύκλωμα διακίνησης λαθραίων καυσίμων και της λεγόμενης Greek Mafia στρέφει την προσοχή και τις έρευνές της η ΕΛ.ΑΣ. μετά τη μαφιόζικη εκτέλεση του ιδιοκτήτη πρατηρίου, Γιώργου Μήτσου, το Σάββατο στις 8 το πρωί στον Γέρακα.

Η εν ψυχρώ δολοφονία του 38χρονου επιχειρηματία, την ώρα που έφτασε στο πρατήριο ιδιοκτησίας του, «δείχνει» συμβόλαιο θανάτου. Άλλωστε, ο τρόπος, ο τόπος και η ώρα της εκτέλεσης υποδηλώνουν ότι δεν υπήρχε… φόβος και περιθώριο λάθους στις κινήσεις τους, κάτι που ξεκαθαρίζει το τοπίο στο ότι οι εκτελεστές ήταν επαγγελματίες και επικεντρώνει στο στοιχείο αυτό τις αστυνομικές έρευνες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η δολοφονία έγινε στις 8 το πρωί του Σαββάτου, τη στιγμή που υπήρχε σχετική κίνηση στον συγκεκριμένο δρόμο -με τον φόβο να τραυματιστεί και κάποιος άλλος πολίτης από τον καταιγισμό πυροβολισμών-, όμως οι κινήσεις των εκτελεστών ήταν μελετημένες και σίγουρες.

Άλλωστε, η ψυχρότητα των εκτελεστών υποδηλώνεται τόσο από τους περίπου 35 κάλυκες που εντόπισε η ΕΛ.ΑΣ. στο σημείο, όσο και από τις τρύπες που προκλήθηκαν στις ταμπέλες και στην τζαμαρία γειτονικού καταστήματος!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η σύνδεση με τις δολοφονίες Καραγιάννη και Σκαφτούρου

Σύμφωνα με αξιωματικούς της Ασφάλειας, ο 38χρονος υπήρξε στο παρελθόν συγκατηγορούμενος του Μανώλη Καραγιάννη, γνωστός με το ψευδώνυμο «Σαμπρέλας». Συγκεκριμένα, τον Δεκέμβριο του 2014 είχε σχηματιστεί δικογραφία στην οποία «εγκέφαλος» φέρεται να ήταν ο Καραγιάννης ενώ ήταν έγκλειστος των φυλακών, και συνεργάτης του το 38χρονο θύμα της λεωφόρου Μαραθώνος.Το θύμα, Γιώργος Μήτσου

Στην ίδια δικογραφία περιλαμβάνονταν ακόμα δύο άτομα. Σημειώνεται πως ο Μανώλης Καραγιάννης δολοφονήθηκε και εκείνος με καλάσνικοφ, τον Ιούνιο του 2018, στο Παλαιό Φάληρο και σύμφωνα με τις Αρχές ήταν βασικό στέλεχος της λεγόμενης Greek Mafia και διακινητής λαθραίων καυσίμων. 

Πάντως, η ΕΛ.ΑΣ. «βλέπει» σύνδεση της εκτέλεσης του Γιώργου Μήτσου με τη δολοφονία του Γιάννη Σκαφτούρου. Γνωστός με το προσωνύμιο «θείος Τζο», ο Σκαφτούρος εκτελέστηκε φέτος ανήμερα το Πάσχα, στα Σκούρτα Βοιωτίας μπροστά στην οικογένειά του, όπου τραυματίστηκαν ακόμα δύο συγγενείς του, μεταξύ των οποίων και η μικρή του κόρη. Το όνομα του είχε συνδεθεί με το λαθρεμπόριο καυσίμων.

Οι απειλές για τη ζωή του

Το θύμα είχε καταγγείλει στη ΓΑΔΑ ότι δεχόταν απειλές από λαθρέμπορους καυσίμων το τελευταίο διάστημα, γι’ αυτόν τον λόγο κυκλοφορούσε με την αλεξίσφαιρη BWM, κάτι που γνώριζαν βέβαια οι δράστες, όπως μετέδωσε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA.

Ωστόσο, ο Γιώργος Μήτσου δεν συνοδευόταν από τους ανθρώπους που είχε προσλάβει ως προσωπική ασφάλεια, ενώ -σύμφωνα με όσα δηλώνει το στενό του περιβάλλον- ο 38χρονος δεν ανέφερε ότι φοβόταν για τη ζωή του.

Το χρονικό της εκτέλεσης

Οι δράστες με το λευκό βαν είχαν στήσει καρτέρι θανάτου στον Γιώργο Μήτσου, έξω από το πρατήριο του ομίλου του στη λεωφόρο Μαραθώνος. Το θύμα μόλις πάρκαρε και βγήκε από την αλεξίσφαιρη BWM προσεγγίστηκε από δύο άτομα που επέβαιναν στο βαν και τα οποία κρατούσαν στα χέρια τους καλάσνικοφ. Και τότε ξεκίνησε «βροχή» πυροβολισμών.

Επόμενη κίνηση ήταν ο συνοδηγός να κατέβει και να ελέγξει αν ο 38χρονος ήταν νεκρός. Μόλις οι δράστες διαπίστωσαν τον θάνατό του, τράπηκαν αμέσως σε φυγή, κατεβαίνοντας τη λεωφόρο Μαραθώνος με ιλιγγιώδη ταχύτητα.

Περίπου δύο χιλιόμετρα μακριά από τον τόπο του εγκλήματος, και συγκεκριμένα στην οδό Μάνου Κατράκη στην Παλλήνη, οι δράστες πυρπόλησαν το λευκό βαν και το εγκατέλειψαν με δύο μοτοσυκλέτες. Μέσα στο όχημα βρέθηκαν και δύο καλάσνικοφ. Στο σημείο μετέβησαν ισχυρές δυνάμεις της Αστυνομίας, έχοντας αποκλείσει τον χώρο.

Οι άνδρες της Αστυνομίας μελετούν πλέον το υλικό που έχουν συγκεντρώσει από τις κάμερες ασφαλείας ώστε να χαρτογραφήσουν το δρομολόγιο των εκτελεστών που γάζωσαν τον επιχειρηματία.

Οι μαφιόζικες επιθέσεις και τα «μπλεξίματα» με τη νύχτα

Στις 13 Απριλίου 2018, στις οδούς Κλεισθένους και Αναπαύσεως στον Γέρακα, μόλις λίγα μέτρα από το πρατήριο όπου εκτελέστηκε ο Γιώργος Μήτσου, είχε γίνει παρόμοια επίθεση σε άλλο πρατήριο του ομίλου του θύματος.

Συγκεκριμένα, δύο άτομα που επέβαιναν σε μοτοσυκλέτα άνοιξαν πυρ εναντίον του πρατηρίου Silk οil που εκείνη την ώρα ήταν κλειστό. Υπήρχε ένας φύλακας, ο οποίος ευτυχώς δεν τραυματίστηκε. Σφαίρες καρφώθηκαν σε δύο αυτοκίνητα και στην τζαμαρία του πρατηρίου. Οι αστυνομικοί περισυνέλεξαν από το σημείο 13 κάλυκες.

Επιπλέον, οι Αρχές συνεκτιμούν πως τα δύο πρατήρια της αλυσίδας του Γιώργου Μήτσου είχαν γίνει στόχος εμπρηστικής επίθεσης και το 2017, ωστόσο οι ιδιοκτήτες δεν ανέφεραν κάτι.

Μάλιστα, τον Ιούλιο του 2015, έπειτα από έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. βρέθηκαν σε μάντρα φορτηγών και πρατήριο καυσίμων στην περιοχή του Αγίου Ιωάννη Ρέντη, ιδιοκτησίας του 38χρονου και ενός συγγενικού προσώπου, οπλοστάσιο με 10 χειροβομβίδες, ένα υποπολυβόλο, δύο πιστόλια και άλλον οπλισμό.

«Η νύχτα σκότωσε το παιδί μου» λέει σε μήνυμά του ο πατέρας του επιχειρηματία 

«Η νύχτα σκότωσε το παιδί μου. Σκότωσαν 38 χρόνων επιχειρηματία από τον χώρο των καυσίμων γιατί δεν ενέδωσε στις απειλές τους», λέει μεταξύ άλλων ο πατέρας του θύματος.

Παρατίθεται αυτούσιο το μήνυμα του πατέρα, χωρίς ορθογραφικές διορθώσεις:

«Η νύχτα σκότωσε το παιδί μου. Σκότωσαν 38 χρόνων επιχειρηματία από το χώρο των καυσίμων γιατί δεν ενέδωσε στις απειλές τους να πληρώνει προστασία στη νύχτα κ τους μπράβους για τα μαγαζιά του.
Οι βρώμικοι Αστυνομικοί ξέρουν ποιοι πληρώνουν συμβόλαια θανάτου κ ποιοι κάνουν κουμάντο στη νύχτα.;
Έχουμε κάνει ως οικογένεια συγκεκριμένες καταγγελίες στις αρχές για το πόλεμο που δεχόμασταν. Δεν ήθελαν να υπάρχει Επιχειρηματίας καυσίμων Ζκαθαρις (σ.σ.: προφανώς εννοεί, καθαρός), χωρίς να κάνει λαθρεμπόριο, καυσίμων η, να μην είναι υπόδουλος κακοποιών. Τους τελευταίους τρεις μήνες η οικογένεια κ ο όμιλος έκανε επενδύσεις εκατομμυρίων σε σύμπραξη με εταιρεία κολοσσό του εξωτερικού και αυτό προκάλεσε το φθόνο και τη ζήλια των Λαθρεμπόρων της νύχτας και των α μπράβων. Ενημερώνουμε ως οικογένεια ότι το σκορ δεν θα είναι 26-1 αλλά 25-2 . Να βρεθούν οι δολοφόνοι και οι ηθικοί αυτουργοί που σκότωσαν το Γιώργο μας.
Οι “έμπειροι” αστυνομικοί ξέρουν ποιοι κρύβονται πίσω από κάθε δολοφονία στην Ελλάδα. Ξέρουν ποιοι πως και γιατί έγινε κάθε μαφιόζικο χτύπημα. ΞΕΡΟΥΝ ΚΥΡΙΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΚΑΙ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΙ.
Όχι άλλο αίμα από τους στυγνούς δολοφόνους που προέρχονται από το χώρο της νύχτας.
ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΜΗΤΣΟΥ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΤΟΥ ΘΥΜΑΤΟΣ». 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης