Άγριες συμπλοκές με τραυματισμούς κατοίκων, μεταναστών και αστυνομικών σημειώθηκαν το βράδυ του Σαββάτου, 23 Ιουνίου, στην οδό Ηγουμενίτσας στον Κολωνό, κοντά στο σταθμό του ΜΕΤΡΟ του Ελαιώνα. Σύμφωνα με την αστυνομία, το επεισόδιο ξεκίνησε μετά από λεκτική αντιπαράθεση μεταξύ των κατοίκων και των μεταναστών, με αφορμή, όπως κατήγγειλαν οι κάτοικοι, την εξύβριση από μετανάστες των παιδιών που έπαιζαν σε παιδική χαρά. Ακολούθησαν ξυλοδαρμοί και επέμβαση της αστυνομίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αποτέλεσμα ήταν η σύλληψη ενός εκ των μεταναστών, ο οποίος παρουσιάστηκε σήμερα στον εισαγγελέα της Ευελπίδων κατηγορούμενους για οπλοκατοχή και πρόκληση σωματικών βλαβών. Μαζί του ήταν ο Πέτρος Κωνσταντίνου, ηγετικό στέλεχος του ΑΝΤΑΡΣΥΑ και συντονιστής του ΚΕΕΡΦΑ (Κίνηση «Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και στη Φασιστική Απειλή») που βρέθηκε στα δικαστήρια προκειμένου να υπερασπιστεί τον συλληφθέντα. Ο Πέτρος Κωνσταντίνου καταγγέλλει επίθεση ακροδεξιών σε σπίτια Πακιστανών μεταναστών, συνεπικουρούμενων από τις δυνάμεις της αστυνομίας που βρέθηκαν στην περιοχή ενώ αφήνει αιχμές και για τον υπουργό Δημόσιας Τάξης Νίκο Δένδια, θεωρώντας ότι η «δική του αστυνομία θα συνεργαστεί χέρι – χέρι με τους φασίστες καταρτίζοντας μία εκστρατεία κατά των μεταναστών».

Η Zougla. gr βρέθηκε στα δικαστήρια και συνομίλησε με τον Πέτρο Κωνσταντίνου, ενώ στην συνέχεια επισκέφθηκε και την περιοχή και κατέγραψε τόσο μαρτυρίες κατοίκων που παρουσιάζουν μεγάλο ενδιαφέρον, όσο και εικόνες καταστροφής.

Οι κάτοικοι της περιοχής με τους οποίους συνομίλησε η zougla.gr τονίζουν ότι ζουν πολλά χρόνια αρμονικά με μετανάστες στη γειτονιά τους, όμως πλέον δημιουργούνται προβλήματα παραβατικότητας από συγκεκριμένους και με αφορμή το περιστατικό του Σαββάτου, «υπερασπίστηκαν τη γειτονιά τους». Κατηγορούν επίσης τους Έλληνες οι οποίοι νοικιάζουν παράνομα, χρεώνοντας ανά άτομο, σπίτια της περιοχής και εκμεταλλεύονται με αυτόν τον τρόπο τους μετανάστες. Τονίζουν δε ότι δεν έχουν κάποια σχέση με τη Χρυσή Αυγή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η zougla.gr επικοινώνησε και πάλι με τον Πέτρο Κωνσταντίνου, ο οποίος απαντώντας στις θέσεις των κατοίκων επεσήμανε ότι πρόκειται για το δεύτερο «ρατσιστικό πογκρόμ» που συμβαίνει στην περιοχή τον τελευταίο μήνα και ότι οι μετανάστες ήταν τα θύματα που υπερασπίζονταν το σπίτι τους από τις επιθέσεις.

Ρεπορτάζ: Πέτρος Σιδερέας – Σωτήρης Σκουλούδης
Εικονολήπτης: Παναγιώτης Σαγκούρης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης