Μέλη της Αγωνιστικής Ομάδας Γυναικών Ν. Μάκρης – Μαραθώνα (μέλος της ΟΓΕ) βρέθηκαν χθες στο Γηροκομείο της Ν. Μάκρης στο οποίο την τελευταία εβδομάδα παρουσιάστηκαν αρκετά κρούσματα κορωνοϊού. Σκοπός τους ήταν -όπως αναφέρουν- «να εκφράσουμε την αλληλεγγύη και τη συμπαράστασή μας σε όλους εσάς τους τρόφιμους, τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες που η απουσία μέτρων προστασίας της υγείας σας με ευθύνη όλων των εμπλεκόμενων φορέων (εργοδοσία του κέντρου, δήμος, περιφέρεια, κυβέρνηση) θέτει σε κίνδυνο την ίδια σας τη ζωή. Τα κρούσματα που επιβεβαιώθηκαν στο γηροκομείο της Νέας Μάκρης, αποδεικνύουν ότι τελικά δεν υπάρχει κανένα πρωτόκολλο και κανένα μέτρο ασφαλείας για την προστασία της ανθρώπινης ζωής, είτε εργαζομένου είτε τρόφιμου. Δεν υπάρχει κανένας έλεγχος στις δομές αυτές αλλά ούτε και κάποιος σχεδιασμός για την ιατρική σας κάλυψη».

Παράλληλα, παρέδωσαν στις εργαζόμενες ζωγραφιές παιδιών «αφιερωμένες ειδικά σε σας, που τις μέρες της καραντίνας δεν μπορείτε να βρεθείτε με τις οικογένειές σας, με τους ανθρώπους σας, με τα παιδιά σας. Τις αφιερώνουμε σε σας τις εργαζόμενες και τους εργαζόμενους που ζείτε με το άγχος αν κάθε μέρα θα υπάρχουν τα απαιτούμενα μέσα για να προφυλαχθείτε από την πανδημία. Σε όλους και όλες εσάς που δίνετε τον καλύτερο εαυτό σας για να φροντίσετε τους ηλικιωμένους τρόφιμους».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επίσης ξεκαθάρισαν πως «ενώνουμε τη φωνή μας μαζί σας» και «απαιτούμε:

– Να παρθούν τα κατάλληλα μέτρα προστασίας για τους τρόφιμους και εργαζόμενους του Γηροκομείου.

– Να εξασφαλιστεί με ευθύνη και των τοπικών φορέων η απρόσκοπτη διακομιδή ειδών πρώτης ανάγκης και προς το Γηροκομείο αλλά και προς τους εργαζόμενους και τις οικογένειές τους οι οποίες θα πρέπει να μείνουν σε καραντίνα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

– Πλήρη καθημερινή ιατρική παρακολούθηση των τροφίμων του Γηροκομείου, των εργαζομένων και των οικογενειών τους, με ευθύνη του Υπουργείου Υγείας, ανεξάρτητα αν έχουν συμπτώματα.

– Να γίνουν άμεσα τεστ σε όλα τα Γηροκομεία της χώρας σε εργαζόμενους και τρόφιμους».

Πηγή: 902.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης