Σε εξέλιξη βρίσκεται από τις 09.00 το πρωί της Τρίτης η δίκη των 10 συνδικαλιστών της ΓΕΝΟΠ και των 5 πολιτών, που είχαν συλληφθεί στις 24 Νοεμβρίου έξω από το κτήριο της Διεύθυνσης Πληροφορικής της ΔΕΗ στη Λεωφόρο Μεσογείων, όταν είχε καταληφθεί από τη ΓΕΝΟΠ.

Μέσα και έξω από το κτήριο όπου διεξάγεται η δίκη έχουν συγκεντρωθεί περίπου 100 υποστηρικτές και αλληλέγγυοι, για να εκδηλώσουν τη συμπαράστασή τους στους 15 συλληφθέντες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο δικαστήριο κατέθεσε ο γενικός διευθυντής διανομής της ΔΕΗ, Νίκος Αραβαντινός, ο οποίος τόνισε πως δεν έγινε κανένα επεισόδιο από τους συλληφθέντες, οι οποίοι δεν αντιστάθηκαν στους αστυνομικούς που τους συνέλαβαν.

Σύμφωνα με τον μάρτυρα, οι κατηγορούμενοι δεν επέτρεπαν μόνο την είσοδο στο κτήριο. Ο διευθυντής εμπορίας της ΔΕΗ, Λάζαρος Καραλάζος, τόνισε ότι η εταιρεία δεν υπέστη βλάβη στις χρηματοροές της, ενώ τις ημέρες εκείνες σταμάτησαν μόνο να εκδίδονται οι εντολές διακοπής του ρεύματος.

Οι κατηγορούμενοι από την πλευρά τους δήλωσαν ότι στόχος τους ήταν η προστασία του κοινωνικού συμφέροντος, καθώς το χαράτσι της ΔΕΗ δεν είναι τέλος αλλά φόρος και οι αγώνες τους έπιασαν τόπο, με τις εξαιρέσεις που έγιναν στην επιβολή του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ρεπορτάζ: Σωτήρης Σκουλούδης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης