Τo ταχύ περιπολικό κατευθυνόμενων βλημάτων «Ρουσσέν» του Πολεμικού Ναυτικού συμμετείχε, από τις 30 Μαΐου έως και την Παρασκευή 4 Ιουνίου, στην πολυεθνική άσκηση «Adrion Livex 2021» στην περιοχή της Αδριατικής Θάλασσας.

Όπως ανακοινώθηκε, η άσκηση διοργανώθηκε από τη Σλοβενία. Σε αυτή συμμετείχαν μονάδες και μέσα του Πολεμικού Ναυτικού της Σλοβενίας, της Ιταλίας, της Ελλάδας, της Κροατίας, της Αλβανίας και του Μαυροβουνίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Προσωπικό του Πολεμικού Ναυτικού της Ελλάδας στελέχωσε το εν όρμω επιτελείο της άσκησης. Την Παρασκευή, ο αρχιεπιστολέας του αρχηγείου στόλου αρχιπλοίαρχος Χρήστος Ντεγιάννης παρέστη στην ημέρα των διακεκριμένων επισκεπτών στον λιμένα του Κόπερ.

Στο πλαίσιο της άσκησης, εκτελέστηκαν αντικείμενα πολέμου επιφανείας, επικοινωνιών, έρευνας και διάσωσης καθώς και θαλάσσιας αποτροπής.

Η άσκηση συνέβαλε στην προαγωγή του επιπέδου της διαλειτουργικότητας και συνεργασίας μεταξύ των μελών της πρωτοβουλίας Αδριατικής και Ιονίου, με έμφαση στην αντιμετώπιση των προκλήσεων ασφαλείας στην περιοχή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης