Ιδιαίτερη έμφαση στην αύξηση του τουριστικού ρεύματος από την Κίνα δίνει η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού Έλενα Κουντουρά.

Στο πλαίσιο αυτό, η κα Κουντουρά προχωρά σε συντονισμό ενεργειών προκειμένου η χώρα μας να δεχθεί εφέτος ακόμη περισσότερους Κινέζους επισκέπτες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με αφορμή τη διεθνή έκθεση τουρισμού GITF στην Γκουαντζού της Κίνας, ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού συμμετείχε υπό τον γενικό γραμματέα Πάνο Λειβαδά, ο οποίος συναντήθηκε με σημαντικούς Κινέζους τουριστικούς πράκτορες της νότιας Κίνας που δραστηριοποιούνται στη χώρα μας, όπως η CTS και η CGZL, και συζήτησε τη συνεργασία μαζί τους. Παράλληλα, παραχώρησε σειρά συνεντεύξεων σε κινεζικά κλαδικά μέσα ενημέρωσης, όπως το Holiday MOOK Magazine & GITF Show Daily και το Travel Link Daily.

Στο πλαίσιο της έκθεσης, διοργανώθηκε από το Γραφείο του ΕΟΤ στην Κίνα ειδική εκδήλωση γνωριμίας με περισσότερους από 20 τοπικούς τουριστικούς πράκτορες, στην οποία παρουσιάστηκαν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Ελλάδας από το Γραφείο ΕΟΤ, τους συνεκθέτες αλλά και από άλλες εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην Κίνα.

Οι στοχευμένες κινήσεις της υπουργού Έλενας Κουντουρά αποδίδουν τα πρώτα θετικά αποτέλεσμα, καθώς μετά την πρώτη περυσινή απευθείας αεροπορική σύνδεση Σανγκάης – Αθήνας, το 2015 θα ακολουθήσουν δύο πτήσεις, τόσο από τη Σανγκάη όσο και από το Πεκίνο, ενώ σε εξέλιξη βρίσκονται συζητήσεις για επιπλέον δύο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μάλιστα, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία για το 2015, η τουριστική κίνηση από Κίνα αναμένεται να είναι εξαιρετικά αυξημένη, σε σύγκριση με το 2013 και το 2014.

Ταυτόχρονα, ο ΕΟΤ Κίνας εφέτος θα ξεκινήσει σειρά εκπαιδευτικών σεμιναρίων μέσω διαδικτύου για το ελληνικό τουριστικό προϊόν («Webinars»), στο οποίο θα εκπαιδεύσει τα στελέχη των μεγαλύτερων πρακτορείων της Κίνας. Υπολογίζεται ότι περισσότερα από 1.000 στελέχη θα παρακολουθήσουν τα Webinars του ΕΟΤ.

Τέλος, ο ΕΟΤ θα υποστηρίξει μία νέα κινεζική κινηματογραφική παραγωγή, τα «γυρίσματα» της οποίας θα πραγματοποιηθούν σχεδόν εξ ολοκλήρου στην Ελλάδα. Η πρωτοβουλία αυτή αποτελεί συνέχεια της μεγάλης επιτυχίας της ταινίας «Beijing Love Story» που έσπασε τα κινεζικά ρεκόρ κινηματογραφικών εισπράξεων, και η οποία γυρίστηκε στη Σαντορίνη, πάλι με την υποστήριξη του ΕΟΤ και συνέβαλε αποφασιστικά στην κινεζική ζήτηση για τον συγκεκριμένο προορισμό.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης