Σήμερα φθάνει ο μετροπόντικας στον προορισμό του, στον σταθμό της Ανάληψης, και έτσι ολοκληρώνεται η διάνοιξη και της δεύτερης υπόγειας σήραγγας της βασικής γραμμής του μετρό Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Αττικό Μετρό ΑΕ Γιάννη Μυλόπουλο.

Στην τελετή «ξετρυπήματος», που θα πραγματοποιηθεί στις 13.00, θα παραστεί ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διασφαλισμένη η χρηματοδότηση της επέκτασης

«Αυτό σημαίνει ότι, αν κανείς μπει αυτήν τη στιγμή από τον νέο σιδηροδρομικό σταθμό σε μια σήραγγα, θα βγει στη Νέα Ελβετία, έτσι το σύνολο δηλαδή της διαδρομής της βασικής γραμμής είναι ανοιχτό» ανέφερε ο πρόεδρος της Αττικό Μετρό ΑΕ, τονίζοντας ωστόσο ότι το πιο σημαντικό είναι το γεγονός ότι έχει διασφαλιστεί η χρηματοδότηση της βασικής γραμμής αλλά και της επέκτασης της Καλαμαριάς.

«Η χρηματοδότηση πλέον είναι απολύτως διασφαλισμένη, καταλαβαίνετε ότι μιλάμε για ένα έργο το οποίο με ασφάλεια μπορούμε να πούμε ότι το 2020 θα αρχίσουμε να το παραδίδουμε» υπογράμμισε ο κ. Μυλόπουλος και συμπλήρωσε: «Μετά από αυτό και μετά την ολοκλήρωση της υπόθεσης της Βενιζέλου και τη δρομολόγηση και της υπόθεσης της Αγίας Σοφίας, πλέον το έργο προχωρεί χωρίς προσκόμματα, δηλαδή δεν υπάρχουν εμπόδια».

Έναν χρόνο μετά την επανέναρξη των εργασιών διάνοιξης των δίδυμων σηράγγων ολοκληρώνεται με ασφάλεια το πιο αβέβαιο και δύσκολο κομμάτι ενός υπόγειου έργου, το οποίο απαιτούσε χειρουργική ακρίβεια και προσοχή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης