Συγκέντρωση διαμαρτυρίας διοργάνωσε σήμερα, Δευτέρα, η ΟΛΜΕ έξω από το υπουργείο Παιδείας με αίτημα «τη λήψη ουσιαστικών μέτρων για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων». Η ΟΛΜΕ αντιτίθεται στο μέτρο του 50%+1 περιστατικά για το κλείσιμο ενός τμήματος, στο «συνωστισμό στις σχολικές τάξεις και στα σχολικά λεωφορεία», ενώ κατηγορεί το υπουργείο ότι «δε λαμβάνει καμία μέριμνα για τους/τις εκπαιδευτικούς που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες» και «δεν προμηθεύει καν με μάσκες και αντισηπτικά την εκπαιδευτική κοινότητα».

Σε σχετική ανακοίνωση, ασκείται επίσης κριτική για την έλλειψη self test στα φαρμακεία και τη διάθεση αυτών στα σχολεία, αναφέροντας πως «για άλλη μία φορά οι εκπαιδευτικοί καλούνται με ανυπόγραφες και παράτυπες “οδηγίες” να καλύψουν την ανεπάρκεια της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΑΙΘ».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι κινητοποιήσεις στην Παιδεία συνεχίζονται αύριο, Τρίτη. Η Ομοσπονδία Γονέων και Κηδεμόνων Περιφέρειας Αττικής έχει προγραμματίσει στις 17:30 συλλαλητήριο έξω από το υπουργείο Υγείας. Ζητά τη μείωση των μαθητών ανά τάξη σε 15 άτομα, την ανάκληση των συγχωνεύσεων τμημάτων, άμεση πρόσληψη εκπαιδευτικού και βοηθητικού προσωπικού, μαζικά και επαναλαμβανόμενα τεστ στα σχολεία με ευθύνη του ΕΟΔΥ, καθώς και δωρεάν rapid και μοριακά τεστ, ενίσχυση της Πρωτοβάθμιας Υγείας και σύνδεση των σχολείων με αυτήν.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης