Έπειτα από πολύμηνη έρευνα το Τμήμα Ασφαλείας Συντάγματος ταυτοποίησε και στη συνέχεια εντόπισε 25χρονο οδηγό ταξί, ο οποίος από τον Σεπτέμβριο του 2020, εξαπατούσε και διέπραττε κλοπές σε βάρος ηλικιωμένων επιβατών. Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπές και απάτες με υπολογιστή κατ’ εξακολούθηση και υπεξαίρεση.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, ο κατηγορούμενος, κινούμενος κατά τις βραδινές ώρες έξω από νοσοκομεία και σταθμούς Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, επιβίβαζε κυρίως ηλικιωμένους πελάτες τους οποίους μετά το τέλος της διαδρομής, υποχρέωνε να πληρώσουν το αντίτιμο με τραπεζική κάρτα αντί για μετρητά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για τη συναλλαγή χρησιμοποιούσε είτε συσκευή που προσομοίαζε με POS, είτε συσκευή κινητού τηλεφώνου και ζητούσε από τα θύματά του να καταχωρήσουν τον αριθμό PIN της τραπεζικής κάρτας τους. Οι συσκευές που χρησιμοποιούσε, αποθήκευαν τον αριθμό PIN, ενώ ο ίδιος στη συνέχεια αφαιρούσε τις τραπεζικές κάρτες των θυμάτων του και τους επέστρεφε κάρτες άλλων ατόμων που είχε κλέψει προηγουμένως. Στη συνέχεια ο δράστης πήγαινε σε ΑΤΜ, αλλά και σε καταστήματα, όπου χρησιμοποιώντας τις κάρτες που είχε αφαιρέσει και τα PIN, έκανε ανάληψη χρηματικών ποσών και αγόραζε διάφορα προϊόντα.

Από την έως τώρα αστυνομική έρευνα, έχουν εξιχνιαστεί εννέα υποθέσεις απάτης σε βάρος πελατών ταξί, από τις οποίες ο 25χρονος αποκόμισε, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, το ποσό των 15.000 ευρώ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης