Συνελήφθη το βράδυ του Σαββάτου στην Παιανία ένας 23χρονος για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, διακεκριμένες κλοπές κατ’ εξακολούθηση, παρακώλυση της λειτουργίας κοινωφελών εγκαταστάσεων και απόπειρα ανθρωποκτονίας. Αναζητούνται οι συνεργοί του.

Όπως διαπιστώθηκε από την αστυνομική έρευνα, τα μέλη της εν λόγω εγκληματικής ομάδας, από τα τέλη Ιανουαρίου του  2021, συγκρότησαν και εντάχθηκαν σε εγκληματική ομάδα που προέβαινε σε διακεκριμένες κλοπές καλωδίων από μετασχηματιστές ηλεκτρικής ενέργειας, προκαλώντας φθορές σε αυτούς, στις περιοχές της Παιανίας και του Μαρκόπουλου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για την αφαίρεση του χαλκού και των καλωδίων από τους μετασχηματιστές, είχαν προμηθευτεί κατάλληλα εργαλεία όπως μεταλλικούς κόπτες, μεταλλικά κοντάρια, γαλλικά κλειδιά και κατάλληλα γάντια.

Λόγω της πληθώρας κλοπών στις περιοχές Παιανίας και Μαρκόπουλου συστάθηκε ειδική ομάδα αστυνομικών που το βράδυ του Σαββάτου της παρακολουθούσαν την περιοχή στην οποία βρίσκεται συγκεκριμένος μετασχηματιστής.

Τέσσερα άτομα προσέγγισαν το σημείο με τα δύο  εξ’  αυτών να παραβιάζουν την περίφραξη, κόβοντας μέρος της και κατευθύνθηκαν  στον μετασχηματιστή κρατώντας στα χέρια τους αντικείμενα και μεγάλους κόφτες. Οι άλλοι δύο δράστες κατευθύνθηκαν σε διαφορετικά σημεία του περιφραγμένου οικοπέδου και σε απόσταση για να επιτηρούν το χώρο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι αστυνομικοί που επιτηρούσαν το χώρο αφού τους δήλωσαν την ιδιότητα τους προσπάθησαν να τους ελέγξουν. Ωστόσο, οι δράστες επιτέθηκαν στους αστυνομικούς και ακολούθησε συμπλοκή με αποτέλεσμα τον τραυματισμό δύο αστυνομικών. Τελικά κατάφεραν να ακινητοποιήσουν τον 23χρονο, ενώ ο άλλος δράστης διέφυγε.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης