Συλλαλητήριο συνδικαλιστικών οργανώσεων και φορέων στον Πειραιά

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 28 Σεπτεμβρίου 2021, 12:07
Συλλαλητήριο συνδικαλιστικών οργανώσεων και φορέων στον Πειραιά

Συλλαλητήριο διοργανώνουν αύριο Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου στις 7 το απόγευμα, στην πλατεία Κανάρη στον Πειραιά (Πασαλιμάνι), συνδικαλιστικές οργανώσεις και άλλοι φορείς του Πειραιά, ενάντια στην απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει στην τροποποίηση της Σύμβασης Παραχώρησης για τη χρήση και εκμετάλλευση χώρων και περιουσιακών στοιχείων εντός του Λιμένος Πειραιώς, που υπογράφηκε πρόσφατα μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου και της ΟΛΠ Α.Ε. και κατατέθηκε στη Βουλή.

«Η κυβέρνηση της ΝΔ προχωράει σε συμφωνία με την COSCO για την παραχώρηση επιπλέον του 16% των μετοχών του ΟΛΠ Α.Ε. χωρίς να έχουν ολοκληρωθεί οι προβλεπόμενες υποχρεώσεις» αναφέρει σε σημερινή ανακοίνωσή της η Ένωση Μονίμων και Δόκιμων Λιμενεργατών του ΟΛΠ.

Προσθέτει ότι «με την προτεινόμενη τροποποίηση της Σύμβασης Παραχώρησης μειώνεται η συμμετοχή του Δημοσίου στον ΟΛΠ, χάνονται έσοδα για το ελληνικό δημόσιο από τα μερίσματα του 16%, ενώ καθυστερούν περαιτέρω τα απαραίτητα έργα που θα βελτιώσουν τις υποδομές και συνθήκες για τους συναδέλφους εργαζόμενους στη Ζώνη και δεν διασφαλίζεται το επίπεδο των ελαχίστων παρεχόμενων υπηρεσιών».

Στο συλλαλητήριο συμμετέχουν η Ένωση Μονίμων και Δόκιμων Λιμενεργατών του ΟΛΠ, το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Μετάλλου Νομού Αττικής και Εργαζομένων Ναυπηγ/κής Βιομηχανίας Ελλάδος, το Σωματείο της Ένωσης Εργαζομένων Διακίνησης Εμπορευματοκιβωτίων (ΕΝΕΔΕΠ), τα ναυτεργατικά σωματεία της Πανελλήνιας Ένωσης Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού, της Πανελλήνιας Ένωσης Κατωτέρων Πληρωμάτων Μηχανής «Ο ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», της Πανελλήνιας Επαγγελματικής Ένωσης Μαγείρων, της Πανελλήνιας Ένωσης Πληρωμάτων Ρυμουλκών Ναυαγοσωστικών της Πανελλήνιας Ένωσης Συνταξιούχων ΝΑΤ και άλλες συνδικαλιστικές οργανώσεις.

Πηγή: ΑΠΕ

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 28 Σεπτεμβρίου 2021, 12:20