«Σοκαρισμένος» για αυτό που του συνέβη δηλώνει ο 51χρονος Ιρανός, ο οποίος την Παρασκευή έπεσε στα χέρια της αστυνομίας, ενώ βρισκόταν στο αεροδρόμιο της Μυτιλήνης.

Ο 51χρονος, που φέρεται ως άτομο που έχει διασυνδέσεις με το Ισλαμικό Χαλιφάτο, μέσω επιστολής του, υποστηρίζει ότι είναι πολιτικός πρόσφυγας, ενώ, παράλληλα, αποκαλύπτει την αγάπη του για την Ελλάδα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Προσώρας, ο Ιρανός κρατείται στην Ασφάλεια Μυτιλήνης και αν κριθεί προφυλακιστέος θα μεταφερθεί στις φυλακές της Χίου. Μετά την απολογία του ενώπιον Ανακριτή και Εισαγγελέα Μυτιλήνης, του ασκήθηκε ποινική δίωξη μόνο για την κατηγορία «της διευκόλυνσης εξόδου αλλοδαπών από τη χώρα».

Η επιστολή του 51χρονου Ιρανού:

 «Είμαι ένας πενηντάχρονος πολιτικός πρόσφυγας, ο οποίος κατοικώ από το 2002 στην Γερμανία και επειδή αγαπώ την Ελλάδα σκοπεύω να δραστηριοποιηθώ επαγγελματικά στην Αθήνα. Έχω ένα δεκατριάχρονο κοριτσάκι στο Βερολίνο, το οποίο μεγαλώνω μόνος μου και τώρα βρίσκεται μόνο του και απροστάτευτο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Έχω πέσει θύμα δικαστικής πλάνης, διότι εγώ δεν έχω κάνει τίποτα από αυτά για τα οποία κατηγορούμαι. Αυτό το οποίο έκανα ήταν να παράσχω βοήθεια ως μεταφραστής σε αυτούς τους πρόσφυγες χωρίς κάποιο οικονομικό αντάλλαγμα.

Το έκανα μόνο για ανθρωπιστικούς λόγους χωρίς να γνωρίζω ότι τα έγγραφά τους ήταν πλαστά. Αυτοί, όμως, αφέθηκαν ελεύθεροι, ενώ εγώ είμαι κρατούμενος.

Ο Θεός ξέρει, ότι λέω την αλήθεια. Γι’ αυτό τώρα είμαι σε απεργία πείνας από τις 15:29 χθες (20-07-2015) και θα συνεχίσω μέχρι να δικαιωθώ, γιατί είμαι νόμιμος πολίτης, με νόμιμο παρελθόν. Είμαι πολίτης της Ε.Ε., βοηθάω την Ε.Ε. εδώ και 14 χρόνια, όπως και την Δύση, στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας. Είμαι σοκαρισμένος γι’ αυτό, που μου συνέβη εδώ στην Ελλάδα. 21-07-2015».

Με πληροφορίες από το lesvosnews.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης