Συγκλονιστική μαρτυρία πυροσβέστη στο zougla.gr: «Βρίσκαμε μόνο νεκρούς»

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 25 Ιουλίου 2018, 21:00
Συγκλονιστική μαρτυρία πυροσβέστη στο zougla.gr: «Βρίσκαμε μόνο νεκρούς»
Συνέντευξη: Σταυρούλα Πεταλιού

Τις εφιαλτικές στιγμές που έζησε στη Ραφήνα και το Μάτι λίγες ώρες μετά τη φονική τραγωδία εξιστορεί στο zougla.gr ο πυροσβέστης, Βαγγέλης Λιβιέρης. Ήρθε από το Μεσολόγγι εθελοντικά, μόλις πληροφορήθηκε το μέγεθος της καταστροφής, μαζί με συναδέλφους του, για να βοηθήσουν ερευνώντας πόρτα – πόρτα τα καμένα σπίτια. Όπως είπε όμως ο ίδιος δυστυχώς βρήκαν μόνο νεκρούς. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις της Αιτωλοακαρνανίας μόλις πληροφορήθηκαν για τις πυρκαγιές που ξέσπασαν τη Δευτέρα δήλωσαν αμέσως πως θα παρέχουν βοήθεια στις πληγείσες περιοχές και ο διοικητής της Πυροσβεστικής, Χριστόφορος Μπόκας, σε συνεννόηση με την κεντρική υπηρεσία της Αθήνας έστειλε δύο πυροσβεστικά οχήματα, ένα στην Κινέτα και ένα στην πυρκαγιά στο Νταού Πεντέλης. 

Ο Βαγγέλης Λιβιέρης

Οι πυροσβέστες έφυγαν τα ξημερώματα της Τρίτης από το Μεσολόγγι και έφτασαν λίγες ώρες αργότερα στη Ραφήνα. Η καταστροφή ήταν ολοφάνερη και έτσι έπιασαν αμέσως δουλειά ξεκινώντας τις έρευνες. Ο Β. Λιβιέρης ήρθε μαζί με άλλους εθελοντές για να βοηθήσουν ερευνώντας πόρτα – πόρτα τα καμένα σπίτια

«Υπήρχε μεγάλος ζήλος από τους συναδέλφους για το ποιος θα πάει, όλοι ήθελαν να ακολουθήσουν» τόνισε μιλώντας στο zougla.gr ο ο Βαγγέλης Λιβιέρης. 

«Το να αντικρίζεις αυτό το θέαμα ποτέ δεν είναι κάτι όμορφο» επεσήμανε.

«Μπαίναμε σε σπίτια και ψάχναμε για ανθρώπους» ανέφερε ο πυροσβέστης που βρέθηκε στο Μάτι και συμμετείχε στις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στα σπίτια των πληγέντων. «Πάντα μέσα στο μυαλό μας υπάρχει η ελπίδα και θα την εξαντλήσουμε μέχρι όσο παίρνει, αλλά δυστυχώς εμείς δεν βρήκαμε κανέναν ζωντανό» κατέληξε. 

Ακούστε τις δηλώσεις του στο zougla.gr:Πηγή φωτογραφίας: (EUROKINISSI / ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ,  ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ)

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 25 Ιουλίου 2018, 21:03