Η τραγωδία που συγκλόνισε πριν από μία εβδομάδα την Ανατολική Αττική, άφησε πίσω της δεκάδες νεκρούς, χιλιάδες στρέμματα καμένης γης και ανθρώπους που θα «στοιχειώνονται» για πάντα με τις φρικτές μνήμες μιας από τις πιο φονικές πυρκαγιές που έχει βιώσει η χώρα μας.
Η τραγωδία που συγκλόνισε πριν από μία εβδομάδα την Ανατολική Αττική, άφησε πίσω της δεκάδες νεκρούς, χιλιάδες στρέμματα καμένης γης και ανθρώπους που θα «στοιχειώνονται» για πάντα με τις φρικτές μνήμες μιας από τις πιο φονικές πυρκαγιές στη χώρα μαςΟι ιστορίες των ανθρώπων που έζησαν τις στιγμές της πύρινης κόλασης είναι αμέτρητες. Άλλοι έτρεξαν στην παραλία για να σωθούν. Ορισμένοι τα κατάφεραν, οι υπόλοιποι όχι.
Κάποιοι άλλοι πήραν τα αυτοκίνητά τους και είτε κατάφεραν στο «παρά πέντε» να διαφύγουν τον κίνδυνο, είτε άφησαν στη μέση την προσπάθειά τους, αδυνατώντας να βρουν ασφαλή οδό.
Και κάποιοι, βρέθηκαν στο επίκεντρο της λαίλαπας, συνεισφέροντας με οποιονδήποτε τρόπο στις επιχειρήσεις διάσωσης. Όλοι τους θα θυμούνται εκείνες τις στιγμές, όλους θα τους ενώνουν οι μνήμες της 23ης Ιουλίου…
Δύο από αυτούς θα είναι και οι επιβάτες που απαθανάτισαν με την κάμερά τους καρέ – καρέ την προσπάθεια να ξεφύγουν από τις φλόγες που έκαιγαν τα πάντα στο πέρασμά τους.
Το παρακάτω συγκλονιστικό βίντεο είναι ενδεικτικό του τι εκτυλίχθηκε προ εβδομάδας σε μία περιοχή που υπήρξε σημαντικός «πνεύμονας» πρασίνου στην Αττική.
Στο βίντεο ακούγονται οι δύο επιβάτες την ώρα που βρίσκονται στη Λ. Μαραθώνος. Η ορατότητα είναι μηδενική από τους πυκνούς καπνούς και οι ίδιοι δυσκολεύονται να συνεχίσουν την πορεία τους. Έτσι αποφάσισαν να αλλάξουν κατεύθυνση και όπως είπε ο οδηγός κατάφεραν να φθάσουν στη Ραφήνα με ασφάλεια, απογεύγοντας να περάσουν από το Κόκκινο Λιμανάκι.
Μέσα στον πανικό, προσπαθούσαν να συνεννοηθούν έτσι ώστε να οδηγηθούν σε ασφαλές σημείο: «Θα περάσουμε 10 μέτρα», «πρόσεχε», «λίγο το τιμόνι πρόσεχε, ησύχασε» ακούγονται να λένε.
«Ωχ Θεέ μου, τα παιδιά μου, η γυναίκα μου, καίγονται τα πάντα», αναφέρει ένας εξ αυτών. Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΑΝΤ1 οι επιβάτες του αυτοκινήτου κατάφεραν να σωθούν καθώς τελικά επέλεξαν να αλλάξουν πορεία και να φύγουν προς την αντίθετη κατεύθυνση.
Δείτε το συγκλονιστικό βίντεο:

(Πηγή βίντεο: ΑΝΤ1)
Διαβάστε επίσης:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης