Ρεπορτάζ: Σταυρούλα Πεταλιού

Εικόνες καταστροφής, πόνος ζωγραφισμένος σε ανθρώπινα πρόσωπα, συγκλονιστικές μαρτυρίες και χαλάσματα συνθέτουν το σκηνικό της επόμενης μέρας από τη μεγάλη τραγωδία στο Μάτι Αττικής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κάτοικοι που έχασαν τις περιουσίες τους, πάλεψαν με τις φλόγες και έτρεξαν στη θάλασσα για να σωθούν. Οι περίοικοι και όσοι τυχαία βρέθηκαν στην περιοχή τη Δευτέρα παράτησαν τα αυτοκίνητά τους άρον άρον και έτρεξαν να σωθούν πέφτοντας στη θάλασσα

Το πέρασμα της πύρινης λαίλαπας τους πήρε ό,τι είχαν.

Άνθρωποι που δεν ήταν στο σημείο αναφέρουν πως βρήκαν τα σπίτια τους είτε κατεστραμμένα ολοσχερώς είτε με πολλές ζημιές, ενώ, σύμφωνα με αναφορές, απελπισμένοι πολίτες στην προσπάθειά τους να βρουν νερό άνοιξαν αρκετές κατοικίες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στους δρόμους που είναι κλεισμένοι από οχήματα που παραδόθηκαν στις φλόγες έχουν σπεύσει από το πρωί ασφαλιστές εταιρείες για να καταγράψουν τα αυτοκίνητα που κάηκαν, ενώ πολλοί πολίτες κρατούν κομμάτια από τις πινακίδες και τα δείχνουν στους αρμοδίους.

Δείτε εικόνες από τους δρόμους στο Μάτι:



Οι περίοικοι και όσοι τυχαία βρέθηκαν στην περιοχή τη Δευτέρα παράτησαν τα αυτοκίνητά τους άρον άρον και έτρεξαν να σωθούν πέφτοντας στη θάλασσα.

Όπως αναφέρει μία κάτοικος της περιοχής στο zougla.gr, μόλις ξέσπασε η πυρκαγιά, πήρε τα εγγόνια της και έτρεξε στη θάλασσα για να σωθούν. Εκεί παρέμειναν περίπου πέντε ώρες μέχρι να τους πάρει με πλοίο το Λιμενικό και να τους μεταφέρει στη Ραφήνα.

«Έβλεπα το σπίτι μου να καίγεται και δεν μπορούσα να κάνω τίποτα» δηλώνει η γυναίκα, η οποία έχασε την περιουσία της από την πυρκαγιά.

Δείτε τις δηλώσεις της:

Άλλος κάτοικος, ο οποίος βρέθηκε τυχαία στο Μάτι όπου διατηρεί εξοχικό και διέμενε η οικογένειά του, τόνισε πως είδε τη φωτιά να εξαπλώνεται σε λίγα λεπτά. Πήρε τα παιδιά του και άρχισε να τρέχει προς τη θάλασσα, ενώ στην προσπάθειά τους να περιορίσουν την καταστροφή έπαιρναν νερό από την πισίνα με κουβάδες και το πετούσαν στις φλόγες.

Δείτε τις δηλώσεις του:

Στο Μάτι Αττικής από το «μαύρο» απόγευμα της Δευτέρας βρέθηκε κι ένας άνδρας ο οποίος διαμένει στη Ραφήνα και έμεινε εκεί για να βοηθήσει στην πυρόσβεση ως εθελοντής.

Δείτε τις δηλώσεις του:

Από το πρωί της Τρίτης στο Μάτι σπεύδουν φορτηγά με μπουκάλια νερού για να μοιραστούν στους κατοίκους και στα σωστικά συνεργεία που βρίσκονται επί ποδός.


Μεταξύ των δεκάδων ατόμων που έχασαν τη ζωή τους στις πυρκαγιές ήταν 26 άτομα που βρέθηκαν σε οικόπεδο στο Μάτι. 

Φωτογραφίες του οικοπέδου όπου βρέθηκαν τα 26 θύματα:

Διαβάστε επίσης: “Έτσι κάηκαν οι 26”

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης