Μνημόσυνο τελέστηκε χθες για τα τέσσερα στελέχη του Στρατού Ξηράς, τα οποία έπεσαν εν ώρα καθήκοντος στις 19 Απριλίου, κατά την πτώση του ελικοπτέρου UH-1H.

Μετά την τελετή, παρουσία συγγενών των θυμάτων, έγιναν τα αποκαλυπτήρια του Μνημείου Πεσόντων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στα αποκαλυπτήρια και στο μνημόσυνο παρέστησαν εκπρόσωποι της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας.

Ειδικότερα, το παρών έδωσαν ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης, και ο αρχηγός ΓΕΣ, αντιστράτηγος Αλκιβιάδης Στεφανής.

Το μνημείο έγινε από το ΓΕΣ και την 1η Στρατιά, ως ελάχιστος φόρος τιμής στους τέσσερις αξιωματικούς, οι οποίοι έχασαν τη ζωή τους, όταν το ελικόπτερο της Αεροπορίας Στρατού στο οποίο επέβαιναν συνετρίβη σε δασική περιοχή κοντά στο Σαραντάπορο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο δυστύχημα έχασαν τη ζωή τους ο υποστράτηγος Ιωάννης Τζανιδάκης, ο συνταγματάρχης (ΤΘ) Θωμάς Αδάμου, ο ταγματάρχης (ΑΣ) Δημοσθένης Γούλας και ο υπολοχαγός (ΑΣ) Κωνσταντίνος Χατζής, ενώ σοβαρά τραυματίσθηκε η αρχιλοχίας (ΑΣ) Βασιλική Πλεξίδα.

Παράλληλα, παρέστη ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βασίλης Κόκκαλης, ο οποίος μετά τις εκδηλώσεις έκανε την εξής δήλωση: «Αποτίνουμε σήμερα με τον προσήκοντα σεβασμό τον ελάχιστο φόρο τιμής στους τέσσερις πεσόντες ενστόλους των ενόπλων μας δυνάμεων, οι οποίοι έχασαν τη ζωή τους εν ώρα καθήκοντος, κατά την πτώση του ελικοπτέρου, εδώ, στο Σαραντάπορο όπου βρισκόμαστε σήμερα. Το μνημείο αυτό αποτελεί, όπως προείπα, την ελάχιστη υποχρέωση απέναντι στη μνήμη των τεσσάρων αξιωματικών, στις οικογένειές τους, αλλά και στην ίδια την πατρίδα. Αποτελεί παράλληλα και μία διαρκή ηθική και θεσμική υποχρέωση από πλευράς Πολιτείας, να εργάζεται αενάως για να αποφευχθεί στο μέλλον άλλη απώλεια ανθρώπινης ζωής εν καιρώ ειρήνης. Ο υποστράτηγος Ιωάννης Τζανιδάκης, ο συνταγματάρχης Θωμάς Αδάμου, ο ταγματάρχης Δημοσθένης Γούλας και ο υπολοχαγός Κωνσταντίνος Χατζής έχουν ήδη λάβει την εξέχουσα θέση τους στο πάνθεον των ηρώων της πατρίδας μας. Κι έτσι θα τους θυμόμαστε. Σαν ήρωες. Αθάνατοι!».

Το παρών έδωσαν επίσης ο βουλευτής της Ένωσης Κεντρώων Γιώργος Κατσιαντώνης, ο δήμαρχος Ελασσόνας Νίκος Ευαγγέλου και άλλοι αιρετοί.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης