Ρεπορτάζ: Άντζελα Πεΐτση

Με τρεις διαφορετικές απεργιακές συγκεντρώσεις τίμησαν την εργατική Πρωτομαγιά σωματεία, παρατάξεις, εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι και νέοι στη Θεσσαλονίκη.

Το ΠΑΜΕ
Το ΠΑΜΕ πραγματοποίησε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 10.00 το πρωί της Δευτέρας, στο άγαλμα Βενιζέλου. Ακολούθησε πορεία στο κέντρο της πόλης δια μέσου της Εγνατίας Οδού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το ΕΚΘ
Η κεντρική συγκέντρωση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης και της Ένωσης Δημοσιοϋπαλληλικών Οργανώσεων πραγματοποιήθηκε στις 10.30 μπροστά από το κτήριο του ΕΚΘ. Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στο μνημείο του Εργάτη.

Εξωκοινοβουλευτικοί
Η τρίτη, ξεχωριστή συγκέντρωση, πραγματοποιήθηκε από τη Λαϊκή Ενότητα, μαζί με την ΟΚΔΕ, το Ξεκίνημα και το ΣΕΚ, στην συμβολή των οδών Εγνατία με Αγίας Σοφίας, στις 10.00.






Χωρίς λεωφορεία η Θεσσαλονίκη

Υπενθυμίζεται πως με προσωπικό ασφαλείας λειτουργεί ο ΟΑΣΘ, καθώς το Σωματείο των εργαζομένων αποφάσισε να συμμετέχει στις σημερινές κινητοποιήσεις της εργατικής Πρωτομαγιάς.

Κλειστά καταστήματα

Κλειστά φαίνεται να παραμένουν τα περισσότερα καταστήματα -κυρίως σίτισης, καφέ, φάστ φουντ, κ.λπ.- λόγω των προγραμματισμένων κινητοποιήσεων για την εργατική Πρωτομαγιά. Αρκετοί επιχειρηματίες κατέβασαν ρολά, φοβούμενοι ενδεχόμενα επεισόδια. Διακριτική η παρουσία της αστυνομίας σε κεντρικά σημεία της πόλης.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης