Φωτορεπορτάζ: Νίκος Χριστοφάκης, Αναστασία Χαραμή

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής στο κέντρο της Αθήνας, σε ένδειξη συμπαράστασης προς τον Δημήτρη Κουφοντίνα που άρχισε απεργία πείνας στις 8 Ιανουαρίου 2021 με αίτημα την μεταγωγή του στις φυλακές Κορυδαλλού, ενώ από τη Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου ξεκίνησε και απεργία δίψας. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Λίγο μετά τις 18:00 επικράτησε ένταση με την αστυνομία να προχωρά σε ρίψη νερού με την «Αύρα», ενώ υπήρξαν και προσαγωγές, όταν οι συγκεντρωμένοι έφτασαν στη συμβολή της Σταδίου με την πλατεία Συντάγματος και οι αστυνομικοί τους απώθησαν, μη επιτρέποντας σε κανέναν να περάσει.

Ο κόσμος σκόρπισε περιμετρικά στα στενά και τις οδούς Σταδίου-Πανεπιστημίου, η αστυνομία έκανε φραγμό στη Σταδίου και οδήγησε έτσι τους συγκεντρωμένους στη Βουκουρεστίου όπου ήρθαν οι Αύρες της ΕΛ.ΑΣ. και, αφού έριξαν νερό στους διαδηλωτές, τους κυνήγησαν στα Προπύλαια με κατεύθυνση προς Ομόνοια, ρίχνοντας χημικά και προχωρώντας σε 10 συνολικά προσαγωγές, ενώ την επιχείρηση απώθησης συνέδραμε και η ομάδα ΔΡΑΣΗ.

Αυτήν τη στιγμή έχει παραμείνει λίγος κόσμος στον σταθμό του μετρό της Ομόνοιας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Έγινε ρίψη χημικών και νερού και στο Σύνταγμα, και συνεχίστηκε στην Πανεπιστημίου και στην Ιπποκράτους, ενώ δεύτερη Αύρα έριξε νερό στους διαδηλωτές που έφτασαν στα Προπύλαια και είχαν ανοίξει πανό.

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο από τη ρίψη νερού: 

 

 

Οι ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας που βρίσκονται στο σημείο δεν επιτρέπουν στους συγκεντρωμένους να πλησιάσουν στο Σύνταγμα και, όπως θα δείτε στο παρακάτω βίντεο, ο δικηγόρος Θανάσης Καμπαγιάννης αντιτίθεται λέγοντας πως οι αστυνομικοί δρουν με παράνομο τρόπο. 

Σημειώνεται πως από τις 16:30 έκλεισε ο σταθμός του μετρό στο Σύνταγμα. Αυτήν την ώρα είναι ανοιχτή η Πανεπιστημίου. 

Δείτε τις δηλώσεις του δικηγόρου κ. Καμπαγιάννη:

 

Πίσω από τον κ. Καμπαγιάννη οι συγκεντρωμένοι φωνάζουν συνθήματα:

 

Φωτογραφίες από το σημείο:

Υπενθυμίζεται πως νωρίς το απόγευμα της Παρασκευής επιβεβαιώθηκαν οι πληροφορίες καθώς και οι δηλώσεις της συνηγόρου του Δημήτρη Κουφοντίνα, πως ο κρατούμενος που νοσηλεύεται στο Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας υπέστη οξεία νεφρική ανεπάρκεια λόγω της απεργίας πείνας και δίψας που ακολουθεί.

 

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης