Συγκέντρωση συμπαράστασης στα 35 μέλη του ΠΑΜΕ που συνελήφθησαν για τα επεισόδια στο Υπουργείο Εργασίας διοργανώνεται αύριο, Τρίτη 12 Φεβρουαρίου.

Η συγκέντρωση έχει προγραμματιστεί για τις 08.30 το πρωί στο Πεδίον του Άρεως και θα ακολουθήσει πορεία στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η εκτελεστική επιτροπή της ΑΔΕΔΥ έχει κηρύξει τρίωρη παναττική στάση εργασίας από τις 8.00 έως τις 11.00 και καλεί όλους τους εργαζομένους στις υπηρεσίες του Δημοσίου, των ΟΤΑ και των ΝΠΔΔ να συμμετάσχουν στη συγκέντρωση.

Το «παρών» θα δώσουν και ναυτεργάτες μετά το κάλεσμα των διοικήσεων της Πανελλήνιας Ένωσης Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού, της Πανελλήνιας Ένωσης Κατώτερων Πληρωμάτων Μηχανής «Ο Στέφτενσων», της Πανελλήνιας Επαγγελματικής Ένωσης Μαγείρων Εμπορικού Ναυτικού και της Πανελλήνιας Ένωσης Συνταξιούχων ΝΑΤ.

Οι εκπρόσωποι των ναυτεργατών καταγγέλλουν «την προκλητική και απαράδεκτη μεθόδευση της κυβέρνησης να στήνει προβοκάτσιες και να ενοχοποιεί το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα για να προωθεί την αντιλαϊκή, βάρβαρη πολιτική της με τη βία και την τρομοκρατία, στέλνοντας στα δικαστήρια τους εκλεγμένους εκπροσώπους των συνδικαλιστικών οργανώσεων».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ είχαν συλληφθεί μετά την εισβολή τους στο γραφείο του υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση. Τους έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για παράνομη παραμονή σε χώρο δημόσιας υπηρεσίας.

Επιμέλεια: Κωνσταντίνα Παπατσάκωνα

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης