Φωτορεπορτάζ: Χάρης Γκίκας

Διαδήλωση ενάντια στις αμυντικές συμφωνίες με Γαλλία και ΗΠΑ από κόμματα και οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τρίτης στην πλατεία Συντάγματος. Οι διαδηλώσεις ήταν προγραμματισμένες για την περασμένη Πέμπτη, όμως αναβλήθηκαν λόγω της σφοδρής κακοκαιρίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δείτε φωτογραφίες – βίντεο:

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οπως αναφέρουν στην κοινή ανακοίνωσή τους οι οργανώσεις, η επέκταση της «Συμφωνίας Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας (MDCA)» μεταξύ ΗΠΑ και Ελλάδας πιθανότατα για μια 5ετία –και μάλιστα ανανεούμενη αυτομάτως, δηλ. επ’ αόριστον– που υπογράφτηκε στις 14 Οκτώβρη από Μπλίνκεν και Δένδια στις ΗΠΑ, σηματοδοτεί έναν νέο γύρο παρεμβάσεων του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού, μετατροπής της χώρας σε ορμητήριο πολέμου για τους λαούς της περιοχής. Αντίστοιχα, η Συμφωνία με τη Γαλλία ενισχύει την πολεμική απειλή στην περιοχή για την εξυπηρέτηση των σχεδίων των αρχουσών τάξεων των δύο χωρών και εμπλέκει την Ελλάδα ακόμα και σε επιχειρήσεις στην υποσαχάρια Αφρική όπου επεμβαίνει ο γαλλικός ιμπεριαλισμός. Οι οργανώσεις ζητούν να μπει τέλος στο κυνήγι των εξοπλισμών και στις δύο πλευρές του Αιγαίου, να ακυρωθούν οι συμφωνίες με Γαλλία και ΗΠΑ και να αποχωρήσει η Ελλάδα από το ΝΑΤΟ.

Το κοινό κάλεσμα υπογράφουν οι: ΑΝΤΑΡΣΥΑ, Διεθνιστική Εργατική Αριστερά, ΕΕΚ, ΕΚΚΕ, ΚΚΕ(μ-λ), ΝΑΡ για την κομμουνιστική Απελευθέρωση, νΚΑ, ΟΚΔΕ, ΟΚΔΕ Σπάρτακος, Πολιτική Οργάνωση Κόκκινο Νήμα. Στις διαδηλώσεις καλεί επίσης η Επιτροπή Αλληλεγγύης Στρατευμένων, το Δίκτυο Ελεύθερων Φαντάρων Σπάρτακος και άλλες συλλογικότητες νεολαίας, εργαζομένων και γειτονιάς.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης