Σε πανεκπαιδευτικές κινητοποιήσεις κατά της πανεπιστημιακής αστυνομίας, αλλά και της γενικότερης πολιτικής του υπουργείου Παιδείας, καλούν φοιτητικοί σύλλογοι και σωματεία εκπαιδευτικών σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα και Γιάννενα.

Στην Αθήνα, φοιτητές και καθηγητές θα συγκεντρωθούν στις 12:30 στα Προπύλαια και στη Θεσσαλονίκη -την ίδια ώρα- στην Καμάρα. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι φοιτητές διαμαρτύρονται, μεταξύ άλλων, για τις κυβερνητικές μεθοδεύσεις για την αναδιάρθρωση του εκπαιδευτικού συστήματος, αλλά και τις συνθήκες που επικρατούν στα Πανεπιστήμια, με αφορμή βέβαια, και το περιστατικό με την πτώση φοιτητή στη Νομική, στο ΑΠΘ, κατά τη διάρκεια μαθήματος σε υπερπλήρη αίθουσα.

Με ανακοινώσεις τους, φοιτητικοί σύλλογοι και σωματεία και σύλλογοι ζητούν την άμεση αποχώρηση των αστυνομικών δυνάμεων από το ΕΚΠΑ, το ΕΜΠ και το ΑΠΘ και την κατάργηση της πανεπιστημιακής αστυνομίας.

«Οι καταργήσεις-συγχωνεύσεις πανεπιστημιακών τμημάτων, το τσάκισμα των μορφωτικών και επαγγελματικών δικαιωμάτων, η σύνδεση των πανεπιστημίων με τις επιχειρήσεις, η δραστική μείωση της χρηματοδότησης και η σύνδεση με την αξιολόγηση, η μείωση των εισακτέων στα πανεπιστήμια, η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής, η εφαρμογή της Τράπεζας Θεμάτων, αποτελεί εφαρμογή της πολιτικής του κεφαλαίου, της ΕΕ και του ΟΟΣΑ για την εκπαίδευση της αγοράς, που ακολούθησαν και όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις», επισημαίνουν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης