Ρεπορτάζ: Σωτήρης Σκουλούδης
Εικονολήπτης: Παναγιώτης Σαγκούρης

Περίπου 1.500 διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν λίγο μετά τις 20.00 το βράδυ της Παρασκευής μπροστά από το Κοινοβούλιο, όπου βρίσκεται σε εξέλιξη η συνεδρίαση της ολομέλειας για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα κατά του ΥΠΟΙΚ και του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, οι διαδηλωτές ζήτησαν τη ματαίωση της αξιολόγησης στο Δημόσιο, την επαναπρόσληψη απολυμένων δημοσίων υπαλλήλων, την αποκατάσταση μισθών και συντάξεων και την αύξηση των κονδυλίων στους τομείς της Υγείας και της Παιδείας.

Ανάμεσά τους βρέθηκαν μέλη της ΑΔΕΔΥ, της ΓΣΕΕ, του ΕΠΑΜ, της ΠΟΣΠΕΡΤ, της ΟΛΜΕ και της ΕΡΤ OPEN. Στη διαδήλωση συμμετείχαν φοιτητικές παρατάξεις, διάφορες κοινωνικές ομάδες και άλλες συλλογικότητες όπως οι «Αγανακτισμένοι Μοτοσικλετιστές», συνταξιούχοι καθώς και απολυμένοι σχολικοί φύλακες και πρώην καθαρίστριες του ΥΠΟΙΚ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εκτός λειτουργίας τέθηκε ο σταθμός του Μετρό «Σύνταγμα», ενώ κλειστή ήταν για αρκετή ώρα η λεωφ. Αμαλίας και η λεωφ. Βασιλίσσης Σοφίας στο ύψος της Βουλής.

Διαδηλωτές στη λεωφ. Αμαλίας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης