Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν σήμερα, αναπληρωτές εκπαιδευτικοί έξω από το υπουργείο Παιδείας, ζητώντας μαζικούς μόνιμους διορισμούς. Η κινητοποίηση δεν είχε αυτή τη φορά την υποστήριξη των δύο ομοσπονδιών, ΔΟΕ και ΟΛΜΕ, οι οποίες έχουν προκηρύξει 24ωρη απεργία και διαμαρτυρία έξω από το υπουργείο Παιδείας, την ερχόμενη Παρασκευή, 16 Μαρτίου.

Πάντως, αντιπροσωπεία των εκπαιδευτικών συναντήθηκε με τον υφυπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Δημήτρη Μπαξεβανάκη. Σύμφωνα με το υπουργείο, ο κ. Μπαξεβανάκης σχολίασε ότι το αίτημα των διορισμών είναι δίκαιο και βεβαίωσε ότι οι διορισμοί αποτελούν προτεραιότητα του υπουργείου. Ως προς το σύστημα των διορισμών, ο υφυπουργός ενημέρωσε τους εκπαιδευτικούς ότι είναι υπό επεξεργασία η σχετική πρότασή του και ότι παράλληλα, αναμένει τις προτάσεις και της εκπαιδευτικής κοινότητας πάνω στο ζήτημα αυτό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Υπενθυμίζεται, τέλος, ότι η ηγεσία του υπουργείου, σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε με την ΟΛΜΕ την περασμένη Τετάρτη στο υπουργείο Παιδείας, ανέφερε ότι οι μόνιμοι διορισμοί θα γίνουν αφότου ολοκληρωθεί η τέταρτη αξιολόγηση και αφού πρώτα δοθεί στη δημοσιότητα το νέο σύστημα προσλήψεων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης