ΣΕΤΕ: Θα υπερκαλυφθεί ο στόχος των 19,5 εκατ. αεροπορικών αφίξεων

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 9 Οκτωβρίου 2014, 15:01
ΣΕΤΕ: Θα υπερκαλυφθεί ο στόχος των 19,5 εκατ. αεροπορικών αφίξεων
Συνεχίστηκε και τον Σεπτέμβριο η άνοδος των διεθνών τουριστικών αφίξεων στα κυριότερα αεροδρόμια της χώρας, σύμφωνα με στοιχεία του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ).

Ειδικότερα, ο ρυθμός ανόδου των αφίξεων τον Σεπτέμβριο έφθασε το 9% σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2013.

Σε επίπεδο εννεαμήνου η αύξηση αγγίζει το 14,3% σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα του 2013 και είναι πλέον βέβαιο ότι θα υπερκαλυφθεί ο στόχος-ρεκόρ των 19,5 εκατ. αεροπορικών αφίξεων έως το τέλος του έτους (21,5 εκατ. με την προσθήκη της κρουαζιέρας), σημειώνει ο ΣΕΤΕ.

«Παρά τις πολύ ικανοποιητικές επιδόσεις του ελληνικού τουρισμού την τελευταία διετία, το τελευταίο διάστημα καταγράφεται σε επίπεδο επενδυτικού ενδιαφέροντος μια ανησυχητική τάση αναμονής, η οποία αποδίδεται στη διαρκή εκλογολογία, στην κάμψη του ρυθμού ανάπτυξης της Ευρωζώνης και στη γεωπολιτική αστάθεια της ευρύτερης περιοχής» παρατηρεί ο Σύνδεσμος.

Αν και προς το παρόν φαίνεται ότι κινούνται θετικά τόσο οι προκρατήσεις (πλην Ρωσίας) όσο και ο προγραμματισμός των αεροπορικών πτήσεων για το 2015, ο ΣΕΤΕ εκτιμά ότι, εάν οι παραπάνω παράγοντες ενισχυθούν, υπάρχει το ενδεχόμενο να επηρεασθούν αρνητικά όχι μόνο οι επενδύσεις αλλά και οι κρατήσεις για το επόμενο έτος.

Χ.Λ.

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 9 Οκτωβρίου 2014, 15:01