Ομόφωνα πέρασε το βράδυ της Τετάρτης από τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου η μελέτη έργου για τη μετατροπή της οδού Μεραρχίας σε πεζόδρομο, σε πρώτο βαθμό από το δημαρχείο έως την πλατεία Κρονίου, ενώ στη συνέχεια θα ακολουθήσει επέκτασή του έως το Διοικητήριο και τη οδό Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Έργων, κ. Παύλο Μυστακίδη, το έργο συνολικού προϋπολογισμού 295.000 ευρώ θα χαρακτηρίζεται από το καθεστώς λειτουργίας ως πεζόδρομος ήπιας κυκλοφορίας, επιτρέποντας έτσι τη διέλευση μόνο στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και τα οχήματα εκτάκτου ανάγκης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο παραπάνω πλαίσιο πραγματοποιήθηκε αναμόρφωση του προϋπολογισμού και του Τεχνικού Προγράμματος για το 2012.

Όσον αφορά στις εργασίες οι οποίες θα πραγματοποιηθούν στον χώρο, σύμφωνα με τον κ. Μυστακίδη: «Θα υπάρξει διαπλάτυνση των πεζοδρομίων εγκάρσια της Μεραρχίας, χωρίς ωστόσο να υπάρχει μόχλευσή τους, ενώ θα υπάρξει επένδυση σε ειδικά πλακάκια για την καθοδήγηση των τυφλών και λοιπόν ανθρώπων με προβλήματα όρασης. Επιπλέον θα υπάρξουν εργασίες για τη βελτίωση του φωτισμού στην οδό».

Πλέον το έργο αναμένεται να βγει σε δημοπράτηση για την εύρεση αναδόχου, με τις εργασίες να ξεκινούν -σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ειδικών- 3-4 μήνες μετά την ολοκλήρωση του διαγωνισμού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η αντιπολίτευση, αν και υπερψήφισε το σχέδιο, προέβαλε κάποιες ενστάσεις, όπως η διαχείριση και η διοχέτευση του κυκλοφοριακού κατά την εκτέλεση των έργων, με τον κ. Μυστακίδη να εμφανίζεται καθησυχαστικός.

Από την πλευρά του αρχηγού της μείζονος αντιπολίτευσης, κ. Θεόδωρου Μιλλίδη, τονίστηκε η σημασία του έργου για την αποσυμφόρηση του κέντρου από τα αυτοκίνητα, αρκεί να μην υπάρξουν προβλήματα στο κυκλοφοριακό σύστημα της πόλης.

Την ανάγκη ολοκλήρωσης του έργου τόνισε και ο σύμβουλος κ. Ηλίας Γκότσης, ο οποίος χαρακτηριστικά δήλωσε πως το έργο έχει καθυστερήσει να υλοποιηθεί εδώ και 15 χρόνια, με τα σημερινά δεδομένα να βοηθούν στην ολοκλήρωσή του, επισημαίνοντας προς τη Δημοτική Αρχή πως πρέπει επιτέλους να περάσει στην άμεση υλοποίηση του σχεδίου.

Την ύπαρξη περισσότερων ποδηλατοδρόμων παράλληλα σε αυτόν της Μεραρχίας, ώστε να υπάρξει πλήρης αξιοποίησή του, πρότεινε ο σύμβουλος κ. Καρτιτζόγλου. Παράλληλα, ο κ. Καρτιτζόγλου πρότεινε τη θέσπιση ενός ειδικού καθεστώτος λειτουργίας του πεζόδρομου, μια και ο καθένας έχει τη δική του ιδιαιτερότητα.

Για προχειρότητα παρουσίασης του θέματος έκανε λόγο ο σύμβουλος κ. Γάτσιος, ο οποίος, αν και συμφώνησε για τη σπουδαιότητα του πεζοδρόμου, ζήτησε καλύτερη ενημέρωση από τη Δημοτική Αρχή, μια και στη συνεδρίαση δεν παρουσίασε αναλυτικά δεδομένα για το έργο, όπως η διαπλάτυνση των πεζοδρομίων.

Πηγή: serresparatiritis
Eπιμέλεια: Xρήστος Μαζάνης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης