Εν αναμονή των μηχανημάτων που είναι απαραίτητα για την κατασκευή των έργων προστασίας από τις πλημμύρες βρίσκονται οι κάτοικοι του Δήμου Εμμανουήλ Παππά στις Σέρρες.

«Δεν έχει έρθει ακόμη κανένα μηχάνημα της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών για να ξεκινήσουμε, ενώ από τα δύο μηχανήματα του στρατού, έχει παραμείνει μόνο το ένα» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Εμμανουήλ Παππά Δημήτρης Νότας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Αν οι εργασίες για την άμεση θωράκιση της περιοχής καθυστερήσουν ή ανασταλούν, η περιοχή θα βρεθεί στο έλεος των δυσμενών καιρικών συνθηκών που αναμένονται από αύριο στον νομό» τόνισε.

Ωστόσο, όπως διευκρίνισε με δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Σερρών Γιάννης Μωυσιάδης, «ήδη, τα μηχανήματα είναι εν κινήσει» και η καθυστέρηση που παρατηρείται οφείλεται στο γεγονός ότι οι τοπογράφοι της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών έπρεπε να ολοκληρώσουν τις συστάσεις και τις επισημάνσεις τους, μετά τον επιτόπιο έλεγχο που έκαναν προκειμένου να εντοπίσουν τις ανάγκες που έχουν προκύψει και να τις βάλουν σε σειρά προτεραιότητας.

Οι εργασίες που θα πραγματοποιηθούν αφορούν -μεταξύ άλλων- στην ενίσχυση του σπασμένου αναχώματος παράκτια του Στρυμόνα και στην κατασκευή προστατευτικής ασπίδας – αναχώματος περιμετρικά του χωριού Πεθελινού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η αγωνία των κατοίκων του Δήμου Εμμανουήλ Παππά έφερε προς στιγμήν εκνευρισμό, όταν νωρίτερα το πρωί ο αντιπεριφερειάρχης Σερρών, κατά την επίσκεψή του στις πληγείσες περιοχές -στο Παραλίμνιο και το Πεθελινό-, δέχθηκε λεκτική επίθεση από κάποιους, λόγω του γεγονότος ότι δεν είχαν ξεκινήσει ακόμη οι εργασίες.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης