Επιβατικό τρένο εκτροχιάστηκε νωρίς το πρωί έξω από τη Λευκοθέα, πριν από τη Νέα Ζίχνη Σερρών. Η αμαξοστοιχία 1631 εκτελούσε το δρομολόγιο Δράμα – Θεσσαλονίκη.

Όπως αναφέρει στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο προϊστάμενος Υποστήριξης Κυκλοφορίας του ΟΣΕ Μακεδονίας – Θράκης, Χρήστος Τούρτας «εκτροχιάστηκε το πρώτο φορείο, οι δύο πρώτοι τροχοί, ευτυχώς κανείς δεν τραυματίστηκε και οι δύο επιβάτες μεταφέρθηκαν στη Νέα Ζίχνη και στις Σέρρες». Η

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

κυκλοφορία στη γραμμή δεν έχει αποκατασταθεί. «Έχει πάει στο σημείο αμαξοστοιχία βοηθείας προκειμένου να αποκαταστήσει το τρένο επί της γραμμής», σημείωσε ο κ. Τούρτας. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική που έσπευσε στο σημείο δεν χρειάστηκε απεγκλωβισμός αλλά συνδρομή για τη μεταφορά καθώς η περιοχή ήταν σχετικά δύσβατη.

Η ανακοίνωση του ΟΣΕ

Ο ΟΣΕ ενημερώνει το επιβατικό κοινό ότι η αμαξοστοιχία 1631 που εκτελούσε το δρομολόγιο από Δράμα προς Θεσσαλονίκη, περί ώρας 7:10 λόγω πτώσης δέντρου επί της γραμμής εξαιτίας καιρικών φαινομένων στη περιοχή το προηγούμενο βράδυ, υπέστη εκτροχιασμό του πρώτου φορείου (βαγονιού).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο τρένο επέβαιναν δύο επιβάτες πλην των μηχανοδηγών και δεν υπήρξε τραυματισμός. Οι δύο επιβάτες απομακρύνθηκαν με ασφάλεια από το συρμό, ενώ ήδη βρίσκεται στο σημείο μηχανή βοηθείας της ΤΡΑΙΝΟΣΕ για να συνδράμει στον εκτροχιασμό της αμαξοστοιχίας, επιχείρηση η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη.

Κατόπιν της απομάκρυνσης της αμαξοστοιχίας θα γίνει εκτίμηση των ζημιών επί του δικτύου και των συνεπειών αυτών στην σιδηροδρομική κυκλοφορία στη συγκεκριμένη σύνδεση.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης