Η Εταιρεία Συμβουλευτικής & Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης Παιδιού και Οικογένειας (Ε.ΣΥ.Ψ.Υ.Π.Ο.) οργανώνει στη Πάτρα τριήμερο σεμινάριο με πρακτική εξάσκηση που εστιάζεται στις Διαταραχές του Αυτιστικού Φάσματος και στην εφαρμογή της Δομημένης Εκπαίδευσης ΤΕACCH (Θεραπεία και Εκπαίδευση Παιδιών με Αυτισμό και Διαταραχές Επικοινωνίας).

Το Σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στις 20, 21 και 22 Απριλίου 2012, στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Αχαΐας, Διοδώρου 11, στα Μποζαΐτικα Πατρών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Υπεύθυνος διοργάνωσης του Σεμιναρίου είναι ο κ. Βασίλειος Σταμάτης, Ψυχολόγος M.Sc., Επιστημονικός Υπεύθυνος του Ε.ΣΥ.Ψ.Υ.Π.Ο.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε επαγγελματίες υγείας και εκπαίδευσης, που εργάζονται με άτομα με αυτισμό και τις οικογένειές τους και σε φοιτητές συναφών σχολών. Απευθύνεται, επίσης, σε γονείς, ο ρόλος των οποίων στη γενίκευση των γνώσεων που κατακτώνται και στην αποκατάσταση των δυσκολιών είναι καθοριστικός.

Εισηγήτρια του Σεμιναρίου θα είναι η κα Βάγια Παπαγεωργίου-Παιδοψυχίατρος, με εξειδίκευση στη διάγνωση και στην αντιμετώπιση των διαταραχών του φάσματος του αυτισμού, στις ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες των μαθητών με ΔΦΑ, στη Δομημένη Εκπαίδευση-TEACCH και στην εκπαίδευση επαγγελματιών στον τομέα των ΔΦΑ. Διετέλεσε Επιστημονικά Υπεύθυνη του Ιατροπαιδαγωγικού Κέντρου Βόρειας Ελλάδας του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης και υπηρέτησε ως Επίκουρη Καθηγήτρια Παιδοψυχιατρικής στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Έχει μακρόχρονη κλινική εμπειρία στα προβλήματα ψυχικής υγείας των παιδιών και των εφήβων. Συμμετείχε ενεργά επί σειρά ετών στην εκπαίδευση φοιτητών ιατρικής και ψυχολογίας, ειδικευόμενων γιατρών και άλλων επαγγελματιών. Είναι συγγραφέας των βιβλίων «Παιδιά και Έφηβοι – Προβλήματα Ψυχικής Υγείας» και «Ψυχιατρική Παιδιών και Εφήβων». Συμμετείχε στη συγγραφή των βιβλίων Handbook of Autism and Developmental Disorders (Wiley 2005) και Mental Health Interventions and Services for Vulnerable Children and Young People (Jessica Kingsley Publishers, 2007). Επιμελήθηκε την έκδοση στα ελληνικά διαφορετικών επιστημονικών βιβλίων.

Επιμέλεια: Δήμητρα Μπιλάλη

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης