Αρχίζει σήμερα η διάθεση των self tests στους μαθητές λυκείου και τους εκπαιδευτικούς. Τα τεστ θα είναι δωρεάν και όλοι υποχρεούνται να κάνουν δύο ελέγχους την εβδομάδα -κάθε Δευτέρα και Πέμπτη-, καθώς τη Δευτέρα ανοίγουν τα σχολεία και απαιτούνται πιο εντατικοί έλεγχοι. 

Στη χθεσινή του συνέντευξη στο Star, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ότι «πολύ σύντομα, εντός 10 ημερών από τη στιγμή που θα έρθουν τα υπόλοιπα self tests, θα μπορέσουμε να τα διαθέσουμε και στον ευρύτερο πληθυσμό, αν και οι εργαζόμενοι θα έχουν προτεραιότητα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παρόλο που και για τους περισσότερους πολίτες η διενέργεια του self test θα είναι προαιρετική, έχει ήδη ανακοινωθεί ότι τα τεστ θα είναι υποχρεωτικά για όσους εργάζονται στους κλάδους του λιανεμπορίου και του τουρισμού. Τα αποτελέσματα θα καταχωρούνται στην ιστοσελίδα self-testing.gov.gr, στην οποία οι πολίτες θα έχουν πρόσβαση με τους κωδικούς του Taxisnet.

Τι γίνεται σε περίπτωση αρνητικού τεστ

Οι μαθητές, οι οποίοι είναι οι πρώτοι που μπαίνουν στη διαδικασία των self tests, θα εκδίδουν και θα τυπώνουν από την ιστοσελίδα τη σχετική σχολική κάρτα, την οποία θα πρέπει να επιδεικνύουν την πρώτη ώρα κάθε Δευτέρας και Πέμπτης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τι γίνεται σε περίπτωση θετικού τεστ

Αν το τεστ βγει θετικό, θα εκδίδεται από την ιστοσελίδα η σχετική δήλωση, για να ακολουθήσει rapid test σε δημόσια δομή. Αν και το επαναληπτικό τεστ βγει θετικό, τότε θα ακολουθηθεί το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ. Σε περίπτωση αρνητικού επαναληπτικού τεστ, ο μαθητής θα μπορεί να επιστρέψει στο σχολείο.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης