Ειδική μέριμνα θα υπάρξει για όσους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής των Καλυβίων, αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, λόγω της πυρκαγιάς. Παρ’ όλο που το μέτωπο έχει κάπως περιοριστεί, ωστόσο οι δυνατοί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή καθιστούν την κατάσταση επικίνδυνη. Λόγω της πυρκαγιάς εκκενώθηκαν αρκετοί οικισμοί και η φωτιά άγγιξε και την Ανάβυσσο.

Όπως ανακοινώθηκε από τον δήμο Σαρωνικού, το Κέντρο Υγείας Καλυβίων είναι σε αυξημένη ετοιμότητα, ενώ τα ΚΑΠΗ Αναβύσσου, Σαρωνίδας και Παλαιάς Φώκαιας παραμένουν ανοιχτά για όσους έχουν ανάγκη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ακόμη έχουν κινητοποιηθεί δύο ξενοδοχειακές μονάδες (Alexander Beach Hotel επί της Αθηνών-Σουνίου & Saron επί της Σουνίου-Λαυρίου), οι οποίες βρίσκονται σε ασφαλές σημείο και θα φιλοξενήσουν όσους κατοίκους έχουν αναγκαστεί να απομακρυνθούν από τα σπίτια τους.

Κλιμάκιο του Ερυθρού Σταυρού έφτασε το βράδυ στη δημοτική κοινότητα Αναβύσσου, προκειμένου να προσφέρει βοήθεια στους δοκιμαζόμενους από τη μεγάλη φωτιά κατοίκους του Σαρωνικού. Αφού ενημερώθηκε από τον αντιδήμαρχο Ηλία Πατσιαούρα, εγκατέστησε κιόσκι απέναντι από τον ‘Αγιο Παντελεήμονα, για να παρέχει πρώτης κλίμακας βοήθεια σε πολίτες που έχουν αναπνευστικά προβλήματα ή μικροεγκαύματα. Παράλληλα θα ενισχύσει την Πολιτική Προστασία του δήμου που ελέγχει την περιοχή για αναζωπυρώσεις.

«Ευχαριστούμε θερμά τον Ερυθρό Σταυρό για την προσφορά του προς τους δημότες μας. Ευχαριστώ θερμά το πυροσβεστικό σώμα, την Περιφέρεια, τους όμορους δήμους, τους εθελοντές για την υπερπροσπάθεια που κατέβαλαν προκειμένου να ελεγχθεί η σημερινή πολύ δύσκολη φωτιά», δήλωσε ο δήμαρχος Σαρωνικού Πέτρος Φιλίππου και πρόσθεσε: «Θα είμαστε σε επαγρύπνηση όλο το υπόλοιπο της βραδιάς».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης