Πενθήμερη στάση εργασίας κήρυξαν χθες οι υπάλληλοι της Πανελλήνιας Ένωσης Τεχνικών ΟΤΕ (08.00 -11.00) προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για θέματα που αφορούν στην εργασία τους, όπως: απολύσεις, μη τήρηση της σύμβασης σε θέματα παροχών, εκφοβισμούς για μεταφορά του προσωπικού σε θυγατρικές και εκβιασμούς του προσωπικού ώστε να συμμετάσχουν στα προγράμματα εθελουσίας.

Ακολουθεί η ανακοίνωση του Σωματείου:
 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ενώ το σωματείο αντιλαμβανόμενο των εξωτερικών συνθηκών της ελληνικής αγοράς έχει βοηθήσει με την στάση του την εταιρεία, η διοίκηση δεν το λαμβάνει υπόψη της και φέρεται τουλάχιστον με ανήθικο τρόπο στο προσωπικό.

Σπέρνει φήμες για απόσχιση έργου στο τεχνικό κομμάτι και που έκανε πράξη με το προσωπικό της φυσικής ασφάλειας και τρομοκρατεί το προσωπικό.

Όλα αυτά συμβαίνουν σε μια εταιρία με τεραστία κέρδη που έχει καταφέρει να έχει και εργαζόμενους και πελάτες δυσαρεστημένους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 Με μοναδικό θέμα την αξιολόγηση του αποτελέσματος των δύο 3ωρων στάσεων εργασίας που προκήρυξε ο τεχνικός κόσμος του ΟΤΕ και την περαιτέρω στάση του σωματείου, συνεδρίασε σήμερα έκτακτα το Δ.Σ της ΠΕΤ-ΟΤΕ.

Από όλα τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου εκφράστηκε η συνολική αντίθεσή τους στην αδιάλλακτη στάση των εκπροσώπων της Γενικής Δ/νσης Τεχνολογίας. Είναι πλέον μεγάλος ο προβληματισμός και η αγανάκτηση για ενδεχόμενη απόσχιση μέρους του έργου σε εργολάβους αλλά και η πορεία γενικότερα της εργασίας μας στον νέο ψηφιακό κόσμο που διαμορφώνεται.

Κοινή πεποίθηση όλων μας είναι η συνέχιση και κλιμάκωση αν χρειαστεί των αγωνιστικών κινητοποιήσεων, σε συνδυασμό με τη διεκδίκηση των αιτημάτων μας για την υπογραφή νέας συλλογικής σύμβασης εργασίας.

Για το λόγο αυτό αποφασίστηκε η κλιμάκωση του δίκαιου αγώνα μας με συνεχόμενες καθημερινές στάσεις εργασίας από τη Δευτέρα 4 Νοεμβρίου έως και την Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 08:00 – 11:00.

Παράλληλα θα γίνονται καθημερινές ενημερώσεις των συναδέλφων στους χώρους εργασίας. Στην περίπτωση που η διοίκηση του ΟΤΕ παραμείνει σταθερή στις απαράδεκτες θέσεις της ο αγώνας θα κλιμακωθεί. 

Τέλος θα πρέπει να γίνει σαφές και κατανοητό σε όλους πως η παραχώρηση των κατασκευών των βρόγχων των παρόχων σε εργολάβους είναι η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι της αυθαιρεσίας από τη μεριά της διοίκησης.

Αξιοσημείωτο είναι ότι βάσει της νομοθεσίας προσωπικό ασφαλείας υπάρχει μόνο όταν υπάρχει απεργία και όχι όταν το σωματείο προκηρύσσει στάση εργασίας.

Απέναντι στον εκβιασμό και την αυθαιρεσία προτάσσουμε τα δίκαια αιτήματά μας.

Συνεχίζουμε με αποφασιστικότητα τον αγώνα μας.

Μόνο ενωμένοι μπορούμε να διασφαλίσουμε τα εργασιακά μας δικαιώματα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης