Δόθηκε λύση στο ζήτημα της ταφής του μεγάλου δημιουργού Μίκη Θεοδωράκη και από σήμερα και για τρεις ημέρες τίθεται σε λαϊκό προσκύνημα στη Μητρόπολη Αθηνών. Στη συνέχεια, η σορός του θα μεταφερθεί στον Γαλατά Χανίων, καθώς ήταν δική του επιθυμία να ταφεί δίπλα στον πατέρα του, τη μητέρα του και τον αδερφό του.

Το λαϊκό προσκύνημα θα ξεκινήσει σήμερα, Δευτέρα στις 15:00 και θα ολοκληρωθεί στις 19:00. Την Τρίτη (7/9) θα συνεχιστεί από τις 10:00 έως τις 19:00, ενώ την Τετάρτη από τις 10:00 μέχρι και τις 14:00, για να ακολουθήσει στις 15:00 η τελετή αποχαιρετισμού, όπου θα εκφωνηθούν επικήδειοι. Την ίδια μέρα (Τετάρτη 8/9), η σορός του θα μεταφερθεί στα Χανιά, για την τελευταία του κατοικία. Στα Χανιά θα ψαλεί η νεκρώσιμος ακολουθία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Υπενθυμίζεται ότι το θέμα της ταφής του μεγάλου μουσικοσυνθέτη προέκυψε όταν η κόρη του Μαργαρίτα επιθυμούσε να γίνει ο ενταφιασμός του πατέρα της στο Βραχάτι Κορίνθου.

Στη συνέχεια, οι «εκτελεστές» της τελευταίας επιθυμίας του Μίκη Θεοδωράκη κατέθεσαν αίτηση ασφαλιστικών μέτρων στο Μονομελές Πρωτοδικείο της Αθήνας, ζητώντας να ταφεί στον Γαλατά Χανίων, σε αντίθεση με το συγγενικό περιβάλλον του μεγάλου μουσικοσυνθέτη, που ζητούσε να ταφεί στο Βραχάτι.

Το δικαστήριο εξέδωσε προσωρινή διαταγή με την οποία απαγόρευσε οποιαδήποτε ενέργεια για τον ενταφιασμό του εκλιπόντος μέχρι σήμερα, Δευτέρα, οπότε και ορίστηκε η συζήτηση των ασφαλιστικών μέτρων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το περασμένο Σάββατο, ακολούθησε η ανάρτηση στο Facebook της κόρης του Μίκη Θεοδωράκη, Μαργαρίτας, η οποία μεταξύ άλλων άφησε υπονοούμενα για τις διαστάσεις που πήρε το θέμα λέγοντας χαρακτηριστικά: «Με τσιμπούν και με ματώνουν αδυσώπητα τσιμπούρια. Μου ρουφούν το αίμα. Όμως η καρδιά μου είναι γεμάτη από το αίμα του πατέρα μου!».

Το πρωί της Κυριακής (5/9), ο γιος του Μίκη Θεοδωράκη εξέφρασε δημόσια τη γνώμη του με μία ανάρτηση στο Facebook για το πού ο ίδιος επιθυμεί να ταφεί ο πατέρας του. «Δεν τον αψήφησα ζωντανό, ούτε τώρα θα το κάνω. Επιθυμία του ήταν να ταφεί στην Κρήτη. Δεν το μάθαμε χθες, ούτε χρειάστηκαν συμβολαιογράφοι, επιστολές και Πρωτοδικεία να μας το πουν. Την είχε εκφράσει με κάθε δυνατό τρόπο. Δημόσια. Ιδιωτικά. Προφορικά. Γραπτά. Και έχει προσωπικά φροντίσει για την τελευταία λεπτομέρεια. Η αυριανή διαδικασία στο Πρωτοδικείο δεν με αφορά. Δεν πρόκειται να παραστώ. Δεν αψήφησα τον πατέρα μου ζωντανό. Δεν θα το κάνω τώρα όταν όλη η Ελλάδα τον Τιμά» έγραψε ο ίδιος. Στη συνέχεια επικράτησε η σύγκλιση απόψεων με αποτέλεσμα να γίνει γνωστό από το μεσημέρι της Κυριακής ότι οριστικοποιήθηκε το μέρος του ενταφιασμού του Μίκη Θεοδωράκη.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης