Σε πολύ κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται για ενδέκατη μέρα με κορωνοϊό στον Ευαγγελισμό ο ηγούμενος Εφραίμ, με την υγεία του να είναι έτσι κι αλλιώς επιβαρημένη, καθώς πάσχει από υποκείμενα νοσήματα (σακχαρώδη διαβήτη, καρδιολογικά).

Ο 64χρονος κληρικός διασωληνώθηκε την Παρασκευή, ενώ, σύμφωνα με τους θεράποντες γιατρούς του, δεν ανταποκρίνεται στη φαρμακευτική αγωγή, με τον πυρετό να παραμένει σε πολύ υψηλά επίπεδα μεταξύ 39-40.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι πατέρες της Μονής Βατοπεδίου στο Άγιο Όρος βρίσκονται σε ανοιχτή γραμμή με τους γιατρούς του νοσοκομείου, ενώ από την πρώτη στιγμή στο πλευρό του βρίσκεται ο Πολιτικός Διοικητής του Αγίου Όρους κ. Αθανάσιος Μαρτίνος. Σε διαρκή επικοινωνία με τους μοναχούς στο Βατοπέδι βρίσκονται το Οικουμενικό Πατριαρχείο και προσωπικά ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος, στην πνευματική δικαιοδοσία του οποίου υπάγεται το Άγιο Όρος.

Ο διοικητής του Αγίου Όρους κ. Αθανάσιος Μαρτίνος, ο οποίος βρίσκεται καθημερινά σε άμεση επικοινωνία με το ιατρικό τιμ του ηγούμενου, έκανε λόγω για μια «σταθερά επικίνδυνη κατάσταση»:

«Η ενημέρωση που έχουμε, αφορά έναν οργανισμό ταλαιπωρημένο, ο οποίος δίνει τη μάχη του. Η διασωλήνωση στον ηγούμενο, αφορά μια κρίσιμη-πλην όμως-σταθερή κατάσταση. Ελπίζουμε να αποφύγει την σκόπελο, αν και σε αυτές τις περιπτώσεις αλλάζουν τα δεδομένα κάθε στιγμή. Είμαστε στο πλευρό του, δεν επιθυμεί από ταπεινότητα να δημοσιοποιούνται τα θέματα της κατάστασής του –θέμα που κατέστησε σαφές εξαρχής- από ιατρικά ανακοινωθέντα κι ελπίζουμε να ανανήψει συντόμως».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε διαρκή επικοινωνία με τον πατέρα Αρσένιο –δεύτερο τη τάξει στην Ιερά Μονή- βρίσκεται ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, ο οποίος ενημερώνεται κατά τακτά χρονικά διαστήματα για την κατάσταση του Ηγούμενου. Να σημειωθεί πως στην Ιερά Μονή Βατοπεδίου, τελούνται αγρυπνίες υπέρ υγείας του πατέρα Εφραίμ.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης