Σε κύκλωμα ναρκωτικών στο Ζεφύρι Αττικής εμπλέκονται οκτώ ανήλικοι

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 20 Ιουλίου 2017, 16:10
Σε κύκλωμα ναρκωτικών στο Ζεφύρι Αττικής εμπλέκονται οκτώ ανήλικοι
Οικογενειακή «επιχείρηση» διακίνησης ναρκωτικών, στα πρότυπα της «Καμόρα», στην οποία είχαν σημαντικό ρόλο ακόμα και τα μικρά παιδιά, που χρησιμοποιούνταν για κάλυψη και προώθηση του «εμπορεύματος», είχαν στήσει Ρομά στο Ζεφύρι Αττικής.

Σύμφωνα με την αστυνομία, πρόκειται για τέσσερις οικογένειες, με δεσμούς και μεταξύ τους, που πουλούσαν ηρωίνη και χασίς σε χρήστες ναρκωτικών. Η παράδοση των ναρκωτικών ουσιών γινόταν από γυναίκες και παιδιά σε μικρή απόσταση από τον οικισμό.

Η υπόθεση εξιχνιάστηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Δυτικής Αττικής και κατά τη διάρκεια οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης χθες, με τη συνδρομή των ΜΑΤ και της ΟΠΚΕ, συνελήφθησαν συνολικά 26 άτομα, ενώ κατηγορούνται και αναζητούνται άλλα 11.

Από τους συλληφθέντες εννέα είναι άνδρες, εννέα γυναίκες και οκτώ ανήλικοι, από 13 έως 16 ετών. Παράλληλα, συνελήφθησαν 18 χρήστες ναρκωτικών, που είχαν πάει στο Ζεφύρι για να προμηθευτούν τη δόση τους, την ώρα που ήταν σε εξέλιξη η επιχείρηση της αστυνομίας.

Επίσης, πραγματοποιήθηκαν έρευνες σε οκτώ σπίτια και κατασχέθηκαν: 702,29 γραμμάρια κάνναβη, 29,7 γραμμάρια ηρωίνη, 15 ναρκωτικά δισκία, 4 ζυγαριές ακριβείας και 3.424 ευρώ. Επίσης, κατασχέθηκαν δύο αυτοκίνητα και μία μοτοσικλέτα, που αγοράστηκαν με τα χρήματα από τα ναρκωτικά, και 16 κινητά τηλέφωνα.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψε στον ανακριτή ανηλίκων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 20 Ιουλίου 2017, 16:31