Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Πέτρος Τατούλης, κήρυξε περιοχές της Αργολίδας και της Κορινθίας σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης μετά τα μεγάλα προβλήματα που προκάλεσαν οι βροχοπτώσεις.

Στο Άργος σημειώθηκε υπερχείλιση του ποταμού Ξεριά, από το ύψος του σταθμού του Αγίου Βασιλείου και κάτω, με συνέπεια να απαιτηθεί ο απεγκλωβισμός 16 κατοίκων από την Πυροσβεστική (οκτώ από οχήματα και άλλων οκτώ από σπίτια).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Νωρίτερα αναζητούνταν ένας άνδρας που είχε δηλωθεί αγνοούμενος από συγγενείς του, όμως ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης ανέφερε πως βρέθηκε.

Προβλήματα και στην Κορινθία

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κυκλώνας Ζορμπάς έπληξε πρωτίστως το Κιάτο και το Ζευγολατιό, όπου κεντρικοί δρόμοι πλημμύρισαν καθώς πολλά ρέματα δεν έχουν διέξοδο. Για την απομάκρυνση των υδάτων έχουν επιστρατευτεί οχήματα των ένοπλων δυνάμεων.

Στο Ξυλόκαστρο υπάρχουν φόβοι για υπερχείλιση του χειμάρρου Σύθα, εάν και σε αυτή την περίπτωση υπάρχει διέξοδος για τα νερά.

Ο κ. Τατούλης ανέφερε πως η κακοκαιρία επέφερε μεγάλο κόστος στην αγροτική οικονομία, προσθέτοντας πως έπεσαν 180 χιλιοστά νερού σε διάστημα 150 λεπτών.

Δεκαπέντε χωριά στην Αργολίδα είναι χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, σύμφωνα με πληροφορίες.

Εννέα κλήσεις για αντλήσεις υδάτων και τρεις για κοπές δέντρων έχει δεχθεί η Πυροσβεστική από διαφορές περιοχές του λεκανοπέδιου της Αττικής. 

Όσον αφορά την Μάνδρα, οι κάτοικοι έχουν απομακρύνει προληπτικά τα αυτοκίνητά τους από δρόμους που είχαν πλημμυρίσει παλαιότερα, ενώ έχουν βάλει στις εισόδους των καταστημάτων και των σπιτιών τους σάκους με άμμο.

Η Πυροσβεστική σημειώνεται πως έχει δεχτεί μεγάλο αριθμό κλήσεων λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων στις περιοχές Βελό, Κιάτο, Ξυλόκαστρο Κορινθίας καθώς και στις περιοχές Άργος, Νέα Κίος και Κιβέρι Αργολίδας για απεγκλωβισμούς ατόμων από σπίτια, αυτοκίνητα καθώς και αντλήσεις υδάτων και κοπές δένδρων.

Διαβάστε επίσης: Προετοιμασίες στη Μάνδρα Αττικής για το ενδεχόμενο έντονων βροχοπτώσεων

Φωτογραφίες από: argolikeseidhseis.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης