Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας κηρύχθηκε ο δήμος Κορδελιού – Ευόσμου, με απόφαση του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολου Τζιτζικώστα, λόγω της επιχείρησης εξουδετέρωσης της βόμβας και της οργανωμένης απομάκρυνσης του πληθυσμού σε ακτίνα 1.900 μέτρων από το σημείο εντοπισμού της στην περιοχή του Κορδελιού.

Η επιχείρηση για την εξουδετέρωση της βόμβας, θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου από κλιμάκιο πυροτεχνουργών του στρατού και σύμφωνα με το σχεδιασμό, προβλέπεται η υποχρεωτική απομάκρυνση 62.000 πολιτών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Προληπτικά και για λόγους ασφαλείας οι κάτοικοι των περιοχών (ολόκληρη η δημοτική κοινότητα Ελευθερίου Κορδελιού και ένα μεγάλο μέρος της δημοτικής κοινότητας Ευόσμου) θα πρέπει μέχρι τις 10 το πρωί της Κυριακής να απομακρυνθούν από τη ζώνη και να επιστρέψουν στα σπίτια τους μετά το τέλος της επιχείρησης. Στο πλαίσιο της καλύτερης ενημέρωσης, από το πρωί ξεκίνησε η διανομή εντύπων και αφισών πόρτα – πόρτα σε όλες τις κατοικίες της υπό εκκένωσης περιοχής, παρέχοντας οδηγίες στους δημότες για τη διαδικασία απομάκρυνσης, τα σημεία των στάσεων για τη μεταφορά με λεωφορεία και τους χώρους υποδοχής.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης