Σε κατ’ οίκον περιορισμό τέθηκε ο αστυνομικός που πυροβόλησε τον 16χρονο Ρομά στη Θεσσαλονίκη. Πρόκειται  προφανώς για συμβιβαστική – μεσοβέζικη απόφαση καθώς ο εισαγγελέας και ο ανακριτής διαφώνησαν για το αν ο αστυνομικός θα έπρεπε να προφυλακιστεί. 

Σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα grtimes.gr o εισαγγελέας ζήτησε την προφυλάκιση του αστυνομικού μέχρι την διεξαγωγή της δίκης, πρόταση με την οποία όπως φαίνεται διαφώνησε ο ανακριτής. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μετά την εξέλιξη αυτή την τελική απόφαση για το αν ο αστυνομικός θα προφυλακιστεί ή όχι θα λάβει το επόμενο διάστημα το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών. 

Ο 34χρονος αστυνομικός πέρασε λίγο πριν τις 9 το πρωί το κατώφλι του γραφείου του Α’ Τακτικού Ανακριτή Θεσσαλονίκης και η απολογία του ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 11. Έξω από τα Δικαστήρια είχαν συγκεντρωθεί περίπου 200 άτομα για να ακούσουν την απόφαση και να ζητήσουν δικαιοσύνη για τον 16χρονο Κώστα Φραγκούλη, που νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στο Ιπποκράτειο. Λόγω της συγκέντρωσης και του εκρηκτικού κλίματος κλειστή για τα οχήματα θα παραμείνει μέχρι το απόγευμα η οδός 26ης Οκτωβρίου, μπροστά στο Δικαστικό Μέγαρο.

Οι γονείς του 16χρονου δεν υποδέχτηκαν θερμά την απόφαση για κατ’ οίκον περιορισμό του αστυνομικού, ανέφερε ο πρόεδρος της Ομοσπονδιας Ρομά Κεντρικής και Ανατολικής Μακεδονίας, Παναγιώτης Σαμπάνης. Όπως δήλωσε λίγο μετά το άκουσμα της απόφασης, ζήτησε από όλους να επικρατήσει ηρεμία και αναμένουν μια δίκαιη απόφαση από τη συνεδριάσει το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών προκειμένου να εκδοθεί απόφαση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δείτε τις δηλώσεις του: 

 

 

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης