Το χωριό Ραπτόπουλο Αγράφων τέθηκε σε καραντίνα λόγω αυξημένου επιδημιολογικού φορτίου, με εντολή του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά.

Οι κάτοικοι θα παραμείνουν σε κατ’ οίκον περιορισμό έως τις 15 Δεκεμβρίου, οπότε και θα επανεκτιμηθεί η άρση ή η παράταση των μέτρων. Η αστυνομία από χθες έχει τοποθετήσει κορδέλες απαγορεύοντας την είσοδο και την έξοδο από το χωριό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η αιτία αυτής της διασποράς του κορωνοϊού φέρεται να είναι το πανηγύρι της 1ης Νοεμβρίου των Αγίων Αναργύρων στα Λεπιανά.

Σύμφωνα με ορισμένους κατοίκους, κατά τον εορτασμό υπήρξε μεγάλη προσέλευση πολιτών από τα γύρω χωριά και το Καρπενήσι, καθώς και μικροπωλητών που κατέφθασαν στο χωριό από το Αγρίνιο. Σε αυτό το πανηγύρι, με βάση καταγγελίες, δεν τηρήθηκε κανένα μέτρο προστασίας, ενώ οι περισσότεροι δεν φορούσαν ούτε μάσκα.

Δείτε τη φωτογραφία από το πανηγύρι:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με πληροφορίες, 30 από τους περίπου 150 κατοίκους βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό, ενώ 7 είναι διασωληνωμένοι.

Σήμα κινδύνου για την κατάσταση στο χωριό σήμανε και ο δήμαρχος Αγράφων Αλέξης Καρδαμπίκης λέγοντας:

«Το δεύτερο κύμα της πανδημίας βρίσκεται σε επιθετική έξαρση. Τις τελευταίες μέρες βλέπουμε μια απότομη αύξηση κρουσμάτων στον δήμο μας.

»Ο κορωνοϊός είναι εδώ, δίπλα μας, καιροφυλαχτεί απειλώντας να μας στερήσει το μεγάλο αγαθό της υγείας. Είναι η ώρα να αναλάβει ο καθένας την ατομική του ευθύνη δείχνοντας κοινωνική υπευθυνότητα προκειμένου να εμποδίσουμε την εξάπλωση της πανδημίας. Παρακαλώ και συνιστώ στους συντοπίτες μου να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους στις απολύτως αναγκαίες. Μένουμε όσο περισσότερο γίνεται στο σπίτι μας και μέσα στα όρια του χωριού μας τηρώντας τα μέτρα.

»Συνεχίζουμε τους ρυθμούς της ζωής μας κάνοντας όμως μικρές παραχωρήσεις για να προστατέψουμε τον εαυτό μας και τους γύρω μας. Η ατομική ευθύνη είναι απόδειξη κοινωνικής αλληλεγγύης! Σήμερα ο ΕΟΔΥ έκανε συνολικά 105 τεστ σε Γρανίτσα και Ραπτόπουλο. Για αύριο έχουν προγραμματιστεί να γίνουν τεστ σε Λεπιανά, Ιτέα και Δαφνούλα».

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης