Την ποινή της ισόβιας κάθειρξης επέβαλε το Μικτό Ορκωτό δικαστήριο στον 40χρονο ο οποίος τον Ιούλιο του 2021 μαχαίρωσε θανάσιμα την 31 ετών σύζυγό του, Anisa Shehu, στο λαιμό μέσα στο σπίτι τους στη Δάφνη και στη συνέχεια παραδόθηκε στην αστυνομία.Ο κ. Ιωάννης Γλύκας

«Σκότωσα τη γυναίκα μου, μέσα στο διαμέρισμα που μέναμε. Τη ζήλευα παράφορα», φέρεται να είχε ομολογήσει ο 40χρονος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η απόφαση για την υπόθεση της ανθρωποκτονίας εκδόθηκε την περασμένη Τετάρτη από το δικαστήριο. «Από την πρώτη στιγμή η οικογένεια της αδικοχαμένης κοπέλας και συνακόλουθα οι συνήγοροι υπεράσπισης Ιωάννης Γλύκας και Κωνσταντίνα Πετροπούλου, υποστήριξαν τον ισχυρισμό περί “της ήρεμης ψυχικής κατάστασης” στην οποία βρισκόταν ο κατηγορούμενος, καθώς και του προσχεδιασμού που έλαβε Η κα Κωνσταντίνα Πετροπούλουχώρα προ του επίδικου συμβάντος.

Αναντίρρητα η ισόβια κάθειρξη, αν και ανώτερη ποινή, δεν μπορεί να αποτυπώσει με ακρίβεια τον πόνο και την οδύνη που βίωσε και βιώνει η οικογένεια.

Σαφέστατα με το παρόν εκφράζουμε την ικανοποίηση μας για την απόφαση που ελήφθη κατόπιν συναξιολόγησης όλων των εισφερθέντων αποδεικτικών μέσων», δήλωσαν οι συνήγοροι της 31χρονης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ωστόσο, η δολοφονία ίσως να είχε αποφευχθεί αν οι αστυνομικοί που είχαν κληθεί από την 31χρονη τις προηγούμενες μέρες είχαν ερευνήσει με μεγαλύτερη προσοχή τις τηλεφωνικές κλήσεις της. Γι’ αυτό το λόγο μάλιστα είχαν τεθεί σε διαθεσιμότητα, ενώ σε βάρος τους είχε διαταχθεί και έρευνα από την εισαγγελία.

Διαβάστε επίσης:

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης