Καλύτερη εικόνα παρουσιάζει, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η πυρκαγιά η οποία ξεκίνησε σε δύο διαφορετικές εστίες στη Νέα Μάκρη και απείλησε σοβαρά κατοικίες μέσα στον οικισμό Λιβίσι. Από τη φωτιά έγιναν ζημιές σε τέσσερα σπίτια. Όλες οι πυροσβεστικές υπηρεσίες της Αττικής βρίσκονται σε επιφυλακή, ενώ ο δήμαρχος Μαραθώνα, Στέργιος Τσίρκας, έκανε λόγο για εμπρησμό.

Ο περιφερειάρχης, Γιώργος Πατούλης, ανέφερε πως δεν θα σηκωθούν καν εναέρια μέσα σήμερα, αφού η εικόνα είναι εντελώς διαφορετική από χθες το βράδυ όταν εκδηλώθηκε η πυρκαγιά. Επίσης είπε ότι «υπάρχουν ενδείξεις εμπρησμού, κάτι το οποίο θα εξεταστεί». Όπως ανέφερε συγκεκριμένα, «υπήρξαν εστίες φωτιάς ταυτόχρονα και αυτό είναι ύποπτο».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κατά τη διάρκεια της νύχτας, η φωτιά έφτασε στις αυλές σπιτιών, σε οικισμούς της Νέας Μάκρης, με τις αρχές να στέλνουν SMS μέσω του 112 στους κατοίκους των οικισμών Λιβίσι και Αγία Μαρίνα.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση, οι ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχείρησαν στην περιοχή αντιμετώπισαν πολλές μικρές και διαφορετικές εστίες πυρκαγιάς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Άλλο ένα μέτωπο που εκδηλώθηκε κατά τη διάρκεια της νύχτας ήταν εκείνο που εξελίχθηκε κοντά στην Ιερά Μονή του Αγίου Εφραίμ, ωστόσο περιορίστηκε γρήγορα και δεν κινδύνευσε το μοναστήρι. Τα ξημερώματα, οι πυροσβεστικές δυνάμεις βρίσκονταν αντιμέτωπες με πολλές μικρές και διαφορετικές εστίες πυρκαγιάς.

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχείρησαν κατά τη διάρκεια της νύχτας 112 πυροσβέστες με 36 οχήματα, 5 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, το Μηχανοκίνητο Ειδικό Τμήμα Πυροσβεστικών Επιχειρήσεων (ΜΕΤΠΕ), ενώ παρείχαν συνδρομή εθελοντές και υδροφόρες Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΟΤΑ).

Μέρος των πυροσβεστικών δυνάμεων είναι παρατεταγμένο πάνω από τον οικισμό, προκειμένου να μην επεκταθεί η φωτιά προς το βουνό, ενώ έχουν κλείσει από την αστυνομία αρκετοί δρόμοι στην περιοχή.

 

 

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης