Στο ευρωπαϊκό έργο NU-AGE συμμετέχει ο Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων & Ποτών (ΣΕΒΤ) μαζί με 40 εταίρους από 17 ευρωπαϊκές χώρες.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, στόχος του έργου είναι η «υγιής γήρανση», η βελτίωση δηλαδή της ζωής των ηλικιωμένων, μέσω ανάπτυξης νέων διατροφικών στρατηγικών που θα λάβουν υπ’ όψιν τους τις ιδιαίτερες ανάγκες των ατόμων ηλικίας άνω των 65.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως σημειώνεται, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ηλικιωμένων, οι αλλαγές που συντελούνται τόσο στα δημογραφικά στοιχεία του πληθυσμού όσο και στο προσδόκιμο της ζωής απαιτούν οι ευρωπαϊκές πολιτικές για τη δημόσια υγεία να επικεντρωθούν στην «υγιή γήρανση». Αυτό περιλαμβάνει όχι μόνο την πρόληψη των ασθενειών, αλλά και τη διατήρηση της καλής υγείας.

«Ο ΣΕΒΤ, έχοντας ως κύριο μέλημά του την ισορροπημένη διατροφή και υγιεινή διαβίωση, συμμετέχει και στηρίζει ενεργά το έργο NU-AGE για τη διατροφή των ατόμων της τρίτης ηλικίας και για τον τρόπο, που η σωστή διατροφή προλαμβάνει παθήσεις, που συνδέονται με τη συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα» τονίζει ο Σύνδεσμος.

Ο κεντρικός πυρήνας του έργου NU-AGE, λοιπόν, είναι μια μονοετής διατροφική παρέμβαση, στην οποία ζητήθηκε από 625 άτομα ηλικίας άνω των 65 σε ολόκληρη την Ευρώπη να τρώνε σύμφωνα με έναν συγκεκριμένο οδηγό διατροφής. Με τη μελέτη αυτή αναμένεται να διευκρινιστούν οι μηχανισμοί με τους οποίους η διατροφή επιδρά στη διαδικασία της γήρανσης έτσι ώστε να αναπτυχθούν τα κατάλληλα διατροφικά πρότυπα, συστάσεις και κατευθυντήριες γραμμές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης