Σε έξι πόλεις θα διεξαχθούν οι πρώτες γραπτές εξετάσεις για την απόκτηση της ελληνικής ιθαγένειας.

Σύμφωνα με απόφαση του υπουργού Εσωτερικών Μάκη Βορίδη, συνολικά είναι οκτώ τα εξεταστικά κέντρα που θα φιλοξενήσουν τις πρώτες πανελλήνιες εξετάσεις Επάρκειας Γνώσεων Πολιτογράφησης, που θα πραγματοποιηθούν στις 16 Μαΐου 2021. Τα κέντρα αυτά θα λειτουργήσουν σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Κομοτηνή, Ιωάννινα, Πάτρα, Τρίπολη και Ηράκλειο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Απαραίτητη προϋπόθεση για τη διεξαγωγή των εξετάσεων σε κάθε εξεταστικό κέντρο είναι η συμπλήρωση τουλάχιστον 25 αιτήσεων. Σε περίπτωση που ο αριθμός των αιτήσεων είναι μικρότερος του προβλεπόμενου, οι διαγωνιζόμενοι θα καλούνται να διαγωνιστούν σε άλλο εξεταστικό κέντρο.

Οι επόμενες εξετάσεις για το Πιστοποιητικό Επάρκειας Γνώσεων Πολιτογράφησης καθορίστηκε να διεξαχθούν στις 7 Νοεμβρίου 2021. 

Υπενθυμίζεται ότι οι υποψήφιοι θα κληθούν να απαντήσουν σε ερωτήσεις ιστορίας, γεωγραφίας, πολιτικών θεσμών και πολιτισμού, ενώ θα εξεταστεί και η επάρκεια γνώσης της ελληνικής γλώσσας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι ερωτήσεις θα αντληθούν από την Τράπεζα Θεμάτων, στην οποία οι ενδιαφερόμενοι έχουν ήδη πρόσβαση μέσω των ηλεκτρονικών διευθύνσεων: https://exetaseis-ithageneia.ypes.gr και ypes.gr/g-g-ithageneias/arxiki-selida/trapeza-thematon-pegp.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης