Επικίνδυνες διαστάσεις παίρνει η φωτιά που ξέσπασε νωρίτερα το απόγευμα στα Μανίκια Εύβοιας, σε ορεινό σημείο με χαμηλή βλάστηση, μεταξύ Κύμης και Αλιβερίου.

Λόγω της έντασης της πυρκαγιάς απομακρύνθηκαν προληπτικά, μετά από εισήγηση της πυροσβεστικής, οι κάτοικοι του Μακρυχωρίου, του δήμου Κύμης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η φωτιά εκδηλώθηκε σε έκταση με πουρνάρια και ξερά χόρτα στην περιοχή Μανίκια, όπου πνέουν άνεμοι περίπου 6 μποφόρ.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις ενισχύθηκαν και πλέον επιχειρούν 70 πυροσβέστες με 31 οχήματα, δύο ομάδες πεζοπόρου τμήματος με 12 πυροσβέστες, μία ομάδα του Μηχανοκίνητου Ειδικού Τμήματος Πυροσβεστικών Επιχειρήσεων (ΜΕΤΠΕ) με 6 οχήματα και 12 πυροσβέστες, μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος με επτά πυροσβέστες, ενώ από αέρος ρίψεις νερού πραγματοποιούν πέντε αεροσκάφη CANADAIR και τέσσερα ελικόπτερα.

Επίσης, στο έργο της κατάσβεσης συνδράμουν πέντε υδροφόρες Ο.Τ.Α., η ΕΛ.ΑΣ, το Ε.Κ.Α.Β. και η Δασική Υπηρεσία. Επιπλέον έχουν ειδοποιηθεί τρεις υδροφόρες και δύο μηχανήματα έργου ΟΤΑ, ενώ σημειώνεται ότι στο σημείο μετέβη για τη διερεύνηση των συνθηκών της πυρκαγιάς και κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) του Πυροσβεστικού Σώματος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων, οι οποίοι επικοινώνησαν με το zougla.gr, ανέφεραν ότι η κατεύθυνση της πυρκαγιάς φαίνεται να είναι προς την περιοχή Θαρούνια, η οποία ωστόσο βρίσκεται αρκετά μακριά από το μέτωπο της πυρκαγιάς.

Δείτε video που ανήρτησε σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης κάτοικος της περιοχής

 

Δήμαρχος Κύμης – Αλιβερίου: Πιστεύω πως η φωτιά μέχρι το βράδυ θα τεθεί υπό πλήρη έλεγχο

Ο δήμαρχος Κύμης – Αλιβερίου, Θανάσης Μπουραντάς, μιλώντας στο zougla.gr σχετικά με την πυρκαγιά η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη από το μεσημέρι, ανέφερε πως η κατάσταση στο μέτωπο φαίνεται να είναι καλύτερη. Όπως τόνισε, οι Πυροσβεστικές δυνάμεις σε κάποια σημεία ελέγχουν τη φωτιά και εξέφρασε την πεποίθηση ότι μέχρι το βράδυ η πυρκαγιά θα τεθεί υπό πλήρη έλεγχο.

Οι δηλώσεις του κ. Θανάση Μπουραντά στο zougla.gr

 

Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας: Δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας, για την εξέλιξη της πυρκαγιάς 

«Δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας, για την εξέλιξη της πυρκαγιάς στην Εύβοια. Δεν έχουν απειληθεί σπίτια, δεν έχουν απειληθεί άνθρωποι», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Γιάννης Ταφύλλης και εκτίμησε ότι η πυρκαγιά δεν απέχει πολύ από το να τεθεί υπό έλεγχο. Όπως είπε: «Έγινε πράγματι εκκένωση του χωριού Μακρυχώρι, αλλά για προληπτικούς λόγους, ενώ υπάρχει ετοιμότητα για εκκένωση και του χωριού Θαρούνια, πλην όμως η φωτιά έχει απομακρυνθεί και το χωριό δεν απειλείται».

Ο κ. Ταφύλλης είπε ακόμη ότι υπάρχουν ισχυρές δυνάμεις πυρόσβεσης, μεταξύ των οποίων πυροσβεστικά αεροσκάφη, ελικόπτερα, ένα συντονιστικό ελικόπτερο της πυροσβεστικής καθώς και ισχυρές επίγειες δυνάμεις.

Εικόνα από google maps - Οικισμός Μανίκια στην Εύβοια

 

Πηγή φωτογραφιών: evianews.com, tvstar.gr

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης