Σε εξέλιξη βρίσκονται οι πρυτανικές εκλογές στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

Η ηλεκτρονική κάλπη, η οποία άνοιξε στις 09.00 το πρωί, θα κλείσει στις 17.00.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Περίπου μία με δύο ώρες μετά την ολοκλήρωση της εκλογικής διαδικασίας εκτιμάται ότι θα έχει γίνει η καταμέτρηση των ψήφων και θα γνωστοποιηθεί το αποτέλεσμα της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας.

Το εκλεκτορικό σώμα αποτελείται από περίπου 2.200 μέλη Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού (ΔΕΠ), τα οποία έλαβαν στην ηλεκτρονική διεύθυνση του ιδρυματικού τους λογαριασμού στο ΑΠΘ τον σύνδεσμο της εκλογικής διαδικασίας και αναλυτικές οδηγίες για την ψηφοφορία.

Υποψήφιοι πρυτάνεις είναι οι καθηγητές του ΑΠΘ στο Τμήμα Χημείας Ανδρέας Γιαννακουδάκης και στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών Περικλής Μήτκας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε περίπτωση που οι δύο υποψήφιοι συγκεντρώσουν ακριβώς τον ίδιο αριθμό ψήφων, κάτι που στατιστικά δεν θεωρείται πολύ πιθανό, η εκλογική διαδικασία θα επαναληφθεί την Τετάρτη.

Υπενθυμίζεται ότι οι πρυτανικές εκλογές στο ΑΠΘ επαναλαμβάνονται έπειτα από απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, που ακύρωσε για τυπικούς λόγους και αποδεχόμενο σχετική ένσταση την εκλογική διαδικασία της 13ης Ιουνίου 2014.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης