Video – Φωτογραφίες: Νίκος Χριστοφάκης

Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε στο κέντρο της Αθήνας, προκειμένου να παρακολουθήσει από κοντά τη μαθητική παρέλαση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην παρέλαση συμμετείχαν όλα τα σχολεία της Α’ Αθηνών (δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια), με τον σημαιοφόρο τους και πέντε παραστάτες το καθένα, η ομάδα των Special Olympics, καθώς επίσης και οι πρόσκοποι. Σημειώνεται, ότι οι μαθητές του δημοτικού που συμμετείχαν σήμερα στην παρέλαση δεν έχουν επιλέγει από κλήρωση, αλλά βάσει καλύτερης επίδοσης.

Την παρέλαση παρακολούθησαν και εκπρόσωποι της πολιτικής ηγεσίας της χώρας, μεταξύ τους η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως, ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης και ο Δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης.

Δείτε video και φωτογραφίες από τη μαθητική παρέλαση

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

 

 

 

Τη σημασία του να διδαχθούμε από τη στάση «της γενιάς των ηρώων» και να πούμε τα δικά μας «όχι» και τα δικά μας «ναι», ανέφερε στις δηλώσεις της μετά το πέρας της μαθητικής παρέλασης, η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως.

«Σήμερα, μικροί και μεγάλοι, τιμούμε όλους εκείνους που πολέμησαν και θυσίασαν ακόμη και τη ζωή τους για την Ελευθερία, τη Δημοκρατία, την Ανθρώπινη Αξιοπρέπεια, ενάντια στο φασισμό και το ναζισμό», επεσήμανε.

«Ας διδαχθούμε από τη στάση της γενιας των ηρώων και ας πούμε και εμείς τα δικά μας «όχι». Και τα δικά μας «ναι». Ναι στην ενότητα και στις ανθρωπιστικές αξίες. Ναι στα ιδανικά και στο όραμα. Με πίστη στη νέα γενιά της Πατρίδας μας, θα βελτιώσουμε την Παιδεία μας. Το υποσχεθήκαμε, και το υλοποιούμε. Η Παιδεία αποτελεί το σπουδαιότερο όχημα για μια καλύτερη Ελλάδα», κατέληξε η υπουργός.

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης