Σε εξέλιξη είναι μεγάλη πυρκαγιά στην Άνδρο, η οποία εκδηλώθηκε στον οικισμό Ρέματα τα ξημερώματα της Κυριακής και καίει χαμηλή βλάστηση. Οι δυνάμεις πυρόσβεσης στο νησί ενισχύονται ενώ με εντολή του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας Νίκου Χαρδαλιά, μεταβαίνεικλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού που θα διερευνήσει τα αίτια της φωτιάς.

Συνολικά επιχειρούν στις προσπάθειες κατάσβεσης 55 πυροσβέστες με 15 οχήματα, δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων της ΕΜΑΚ, 3 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα (ένα του ΠΣ και ένα του Στρατού).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν (έως και 8 μποφόρ), δυσκολεύουν το έργο των πυροσβεστών, ενώ νωρίτερα ένας από αυτούς τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια της κατάσβεσης. Μεταφέρθηκε το πρωί της Κυριακής στο Κέντρο Υγείας, απ’ όπου έφυγε λίγο αργότερα. Σύμφωνα με πληροφορίες του enandro.gr το πρωί της Κυριακής, οι άνεμοι μετέφεραν τη φωτιά προς την παραλία των Λεύκων και όχι προς τα κατάφυτα Ρέματα ώστε να κινδυνεύσουν οικισμοί.

Ωστόσο, ο δήμαρχος της Άνδρου, Δημήτρης Λοτσάρης ζήτησε να εκκενωθούν προληπτικά περιοχές, μετά από εισήγηση της Πυροσβεστικής. Πρόκειται για τα Ρέματα και το Ατένη. Επίσης, ο δήμαρχος έστειλε στο σημείο δύο υδροφόρες για να συνδράμουν στην προσπάθεια των Πυροσβεστών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

 

 

 

Πληροφορίες και φωτογραφίες από enandro.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης