Video – Φωτογραφίες: Νίκος Χριστοφάκης 

Συναγερμός σήμανε το μεσημέρι  της Πέμπτης στην Πυροσβεστική Υπηρεσία λόγω μεγάλης πυρκαγιάς η οποία ξέσπασε κοντά στο Λαύριο με αποτέλεσμα στο σημείο να σπεύσουν άμεσα ισχυρές δυνάμεις. Στην περιοχή επιχειρούν από την πρώτη στιγμή 49 πυροσβέστες με 19 οχήματα, ενώ από αέρος στη μάχη της κατάσβεσης έχουν ριχτεί 4 ελικόπτερα και 2 αεροπλάνα. Παράλληλα συνδράμουν και ομάδες πεζοπόρων τμημάτων. Η πυρκαγιά καίει δασική έκταση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ωστόσο λίγο μετά τις 17.00 έγινε γνωστό πως η πυρκαγιά μαίνεται χωρίς όμως ενεργό μέτωπο αλλά με διάσπαρτες εστίες.

Νωρίτερα,για προληπτικούς λόγους, ο επικεφαλής των πυροσβεστικών δυνάμεων διέταξε την εκκένωση τεσσάρων οικισμών στον Δήμο Λαυρεωτικής, καθώς και της κατασκήνωσης «Το Ξέγνοιαστο Μελίσσι» με 600 παιδιά – τα οποία τελικά μεταφέρθηκαν στην παραλία.

Ειδικότερα ζητήθηκε προληπτικά η εκκένωση των οικισμών Αγριλέζας, Αγίου Γερασίμου, Καμάριζας και Σουνίου. Επίσης σε ετοιμότητα βρίσκονταν και έξι λεωφορεία που απομάκρυναν τα παιδιά της κατασκήνωσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

 

 

 

Η φωτιά ξεκίνησε από το δάσος στην περιοχή Νεράκι, που βρίσκεται σχετικά κοντά στην Πούντα Ζέζα, στον Δήμο Λαυρίου.

Μάλιστα, σύμφωνα με ενημέρωση της Πολιτικής Προστασίας, στο σημείο μετέβη εσπευσμένα ο αρμόδιος υφυπουργός Νίκος Χαρδαλιάς.

(Τα πυροσβεστικά οχήματα σπεύδουν στο σημείο)

 

 

 

Δείτε εικόνες από την εκκένωση της κατασκήνωσης «Το Ξέγνοιαστο Μελίσσι». Τα  600 παιδιά που βρίσκονταν στην κατασκήνωση μεταφέρθηκαν στην παραλία με λεωφορεία:

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης