Φωτογραφίες – Βίντεο: Χάρης Γκίκας

Για δεύτερη διαδοχική ημέρα αστυνομικές δυνάμεις πραγματοποιούν ευρείας κλίμακας επιχείρηση σε περιοχές της Δυτικής Αττικής λόγω των σοβαρών επεισοδίων που έχουν γίνει τις τελευταίες μέρες. Συγκεκριμένα σε εξέλιξη είναι από τις 10.00 το πρωί επιχείρηση σε Ζεφύρι, Μενίδι, στα Νεόκτιστα Ασπροπύργου και στα Άνω Λιόσια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

 

Στην επιχείρηση λαμβάνουν μέρος δυνάμεις των ΜΑΤ, ΟΠΚΕ και της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Δυτικής Αττικής. Μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί προσαγωγές και συλλήψεις και θα γίνουν -σύμφωνα με την ΕΛΑΣ- ανακοινώσεις μετά το τέλος της επιχείρησης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σημειώνεται ότι χθες, συνελήφθησαν 7 Ρομά ενώ και έγιναν και τέσσερις προσαγωγές σε 25 κατ΄ οίκον έρευνες της Αστυνομίας στη δυτική Αττική. Η αστυνομική επιχείρηση οργανώθηκε και εκτελέστηκε από τη ΓΑΔΑ, με τη συμμετοχή διμοιριών ΜΑΤ, ΟΠΚΕ, ΕΚΑΜ, της Ασφάλειας και άλλων υπηρεσιών, καθώς και ελικοπτέρου, μέχρι που έπεσε το σκοτάδι και δύο οχημάτων ρίψης νερού, («Αίαντες»), ενώ σε επιφυλακή ήταν και οχήματα της Πυροσβεστικής.

Αναλυτικά το δελτίο τύπου της αστυνομίας:

«Στο πλαίσιο επιχειρησιακού σχεδιασμού της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής για την πρόληψη και καταπολέμηση της εγκληματικότητας, σχεδιάστηκε, οργανώθηκε και υλοποιήθηκε επιχειρησιακή δράση, πρωινές ώρες σήμερα 8 Δεκεμβρίου 2022, στην ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Αττικής και συγκεκριμένα στις περιοχές των Νεόκτιστων Ασπροπύργου, του Ζεφυρίου, των Άνω Λιοσίων και Αχαρνών.

Στην αστυνομική επιχείρηση συμμετείχαν αστυνομικές δυνάμεις της Διεύθυνσης Αστυνομίας Δυτικής Αττικής, Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής/Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών, Ο.Π.Κ.Ε., Διεύθυνσης Αστυνομικών Επιχειρήσεων, Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Δυτικής Αττικής, Ε.Κ.Α.Μ. και συμμετοχή αστυνομικών σκύλων.

Κατά τη διάρκεια της ανωτέρω επιχείρησης :

πραγματοποιήθηκαν έρευνες, παρουσία δικαστικού λειτουργού, σε -25- οικίες
συνελήφθησαν -7- άτομα για παράβαση της νομοθεσίας περί εξαρτησιογόνων ουσιών
προσήχθησαν -4- άτομα
Οι αστυνομικές δράσεις στην περιοχή συνεχίζονται.»

Δείτε φωτογραφίες:

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης