Μυστική παραμένει η τοποθεσία που θα αποθηκευτούν τα εμβόλια της Pfizer/BioNTech μόλις αυτά φθάσουν σε ελληνικό έδαφος. Ήδη τα 14 ψυγεία έχουν μεταφερθεί σε αυτό το μυστικό χώρο καθώς τα εμβόλια αναμένονται στις 26 Δεκεμβρίου.

Στο μεταξύ, πυρετώδεις είναι οι προετοιμασίες ενόψει της έλευσης των εμβολίων με τους αρμόδιους να μελετούν κάθε λεπτομέρεια της επιχείρησης «Ελευθερίας». Όπως ανέφερε το OPEN TV, πριν ξεκινήσει επίσημα η διαδικασία θα γίνουν τεστ προσομοίωσης, για να δουν πώς κυλά ο προγραμματισμός.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι πολίτες που θα προσέρχονται για το εμβόλιο θα δίνουν ένα σύντομο ιστορικό και στη συνέχεια θα οδηγούνται στο παραβάν. Το SMS που θα δέχονται για το ραντεβού τους θα περιλαμβάνει τόσο την ημερομηνία της πρώτης δόσης όσο και της δεύτερης.

Δίνοντας το χρονοδιάγραμμα για τον εμβολιασμό, ο πρωθυπουργός ανέφερε πως, μετά την έγκριση από την ΕΕ, το εμβόλιο της Pfizer θα βρίσκεται στη χώρα μας στις 26 Δεκεμβρίου και από την επομένη, στις 27, θα ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, ενώ οι πρώτοι που θα εμβολιαστούν θα είναι μία νοσηλεύτρια και ένας ηλικιωμένος συμπολίτης μας.

Προτεραιότητα στον εμβολιασμό έχουν οι εργαζόμενοι στο Εθνικό Σύστημα Υγείας και φιλοξενούμενοι στους οίκους ευγηρίας, ενώ θα ακολουθήσουν όσοι είναι άνω των 65 ετών, μία ηλικιακή κατηγορία ιδιαίτερα σημαντική, καθώς σε αυτή περιλαμβάνεται το 85% των συνανθρώπων μας που έχασαν τη ζωή τους και πάνω από το 60% των διασωληνωμένων.
 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης